Rob Thielen stopt als CEO bij Waterland

Rob Thielen, de oprichter van Waterland, stopt als CEO en managing partner van het Belgisch-Nederlandse private equity huis. De Belg Frank Vlayen neemt het roer over van de Nederlander. Dat maakt Waterland bekend in een persbericht.

Thielen richtte in 1999 Waterland Private Equity op. De investeringsmaatschappij heeft 300 ondernemingen in de portefeuille en beheert een vermogen van 4 miljard euro. "Ik ben zeer verheugd dat Frank Vlayen de leiding van Waterland overneemt," aldus Thielen in de verklaring. 

Zijn opvolger, de 49-jarige Belg Frank Vlayen, werkt sinds 2005 bij Waterland. Vlayens: "Gedurende de afgelopen 10 jaar, heb ik Waterland zien groeien van een kapitaalsbasis van 200 miljoen euro naar 4 miljard euro, en hebben we consistente top investeringsreturns gerealiseerd."

Onlangs rondde Vlayens de succesvolle plaatsing van het zesde Waterland fonds af, waarbij in totaal 1,55 miljard euro werd opgehaald bij investeerders. 

Blijft werkzaam
Thielen neemt afstand van de dagelijkse leiding van Waterland maar blijft wel voorzitter. "Vanzelfsprekend zal ik zelf als voorzitter nauw betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van Waterland en de Waterland fondsen, waaronder als lid van Waterland’s investeringscomité."

Waterland heeft kantoren in Nederland (Bussum), België (Antwerpen), Duitsland (München en Düsseldorf) en Polen (Warschau).

De vertrekkende CEO roemt het track record van zijn opvolger, die vanaf de start verantwoordelijk was voor het opzetten en ontwikkelen van de activiteiten van Waterland in België.

Investeringen
Vlayen boekte successen met investeringen in onder meer: V!GO (orthopedische diensten), Arseus (pharmaceutische compounding), Omega Pharma (OTC pharma), Ipcom (isolatiematerialen), Pierre Lemmens Company (ventilatiesystemen), Verbraeken (netwerkinfrastructuur), Diversi Foods (bakkerijproducten) en Bosteels (speciaalbieren).

Gerelateerde artikelen