Resten miljardenflop voor 290 miljoen te koop

Vrijdag zal de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia doodverklaard zijn. Vanaf vrijdag neemt de Italiaanse staatsluchtvaartmaatschappij Italia Trasporto Aereo (ITA) een deel van de diensten van Alitalia over. Toch is er kans dat Alitalia in de lucht blijft.

De afgelopen twintig jaar maakte Alitalia nooit winst. Het dagverlies liep op tot 200 miljoen euro. Wat nu rest is het merk Alitalia. Dat staat te koop voor 290 miljoen euro. Tot dusver is er nog geen bod uitgebracht.

Maar naar verluidt overweegt opvolger ITA een deal. Die zou het merk Alitalia dan mogen voeren, wat betekent dat het reeds overleden Alitalia toch weer zichtbaar is in de lucht.

Verschillende pogingen om het bedrijf weer op de been te krijgen zijn mislukt, wat de Italiaanse staat vele miljarden heeft gekost. In 2017 ging Alitalia failliet en nam de Italiaanse staat de maatschappij over.

De eerste vlucht van Alitalia was op 5 mei 1947 en ging van Turijn, via Rome naar Catania. Ook pausen vlogen met de Italiaanse maatschappij.

 

Gerelateerde artikelen