Restaurantketen Lunch Garden sleept investering Gate Invest binnen

Zelfbedieningsrestaurantketen Lunch Garden heeft een kapitaalinjectie gekregen van investeringsmaatschappij Gate Invest. De tweede investering uit de jonge historie van Gate Invest.

Investeringsmaatschappij Gate Invest trad in mei toe als aandeelhouder van Lunch Garden. Woensdagochtend werd de kapitaalinjectie afgerond. Financiële details over de investering zijn niet prijsgegeven. Gate Invest werd in de transactie bijgestaan door de advocaten van HVG Law uit Amsterdam. 

Snelle transactie
Topvrouw Annick van Overstraeten van Lunch Garden noemt het verse kapitaal van Gate Invest een 'grote erkenning' voor de inspanningen die de afgelopen jaren door de medewerkers van het bedrijf geleverd zijn. Ook partner Sander Ruijter van Gate Invest reageert 'verheugd' en kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van de onderneming. 

“Deze succesvolle tweede investering van Gate Invest is binnen een kort tijdsbestek succesvol afgerond. De betrokkenheid en de professionaliteit van de teams, de grondige kennis van de sector en de expertise op het gebied van fusies en overnames droegen bij aan de snelle en efficiënte totstandkoming van deze transactie", reageert Matthijs Driedonks, partner bij HVG Law. "Het HVG-team kijkt met veel plezier terug op de samenwerking met de dealmakers van Gate Invest: Sander Ruijter, Mathieu Zwinkels en Cesco van der Vliet”.

Bregal Freshstream
Lunch Garden heeft meer dan 70 wegrestaurants in België die automobilisten ontbijt, lunch en diner aanbieden. De onderneming is in 1966 opgericht en geldt als een van de meest bekende restaurantketens in het land. Lunch Garden had eerder H2 Equity Partners als aandeelhouder aan boord. H2 investeerde flink in het interieur van de restaurants en bemoeide zich met nieuwe gerechten op de menukaart.

In december 2015 verkocht de Amsterdamse investeringsmaatschappij zijn belang aan Bregal Freshstream, een Londens investeringsfonds dat eerder dat jaar met behulp van C&A-familie Brennikmeijer is opgetuigd en 600 miljoen euro herbergt. Naast Gate Invest en Bregal Freshstream bezit het in 2010 aangestelde managementsteam het overige belang. Adocatenkantoor Willkie Farr uit Londen trad op voor Freshstream in de deal. 

Cateringbedrijf Vermaat
Het in Utrecht gevestigde Gate Invest werd in 2016 opgericht en focust zich op investeringen in kleine tot middelgrote ondernemingen. In de huidige investeringspot schuilt momenteel 127,5 miljoen euro. Het fonds is beschikbaar gesteld door de familie Vermaat, die in 2015 het gelijknamige cateringbedrijf verkocht voor 390 miljoen euro aan het Zwitserse private-equityhuis Partners Group.

De kapitaalinjectie in Lunch Garden is de tweede investering tot dusver. Gate verwierf eind december een meerderheidsbelang in CAG AMned, een Reeuwijks bedrijf gespecialiseerd in testen, inspecteren en certificeren van water- en luchtkwaliteit. 

Lees ook:
Zwitsers kopen Nederlandse cateraar Vermaat Groep
Dringen voor private-equityfondsen

 

Gerelateerde artikelen