Reputatie bepaalt 28% van de ondernemingswaarde

Volgens BDO is de totale waarde van de Britse 'corporate reputation' 1,7 biljoen Britse pond. Zo valt te concluderen uit een rapport, opgesteld door BDO en de Quoted Companies Alliance (QCA), The small and mid-cap sentiment index.
Datzelfde rapport stelt ook, dat serieuze reputatieschade voor een gemiddelde onderneming, genoteerd aan de AIM/ London Stock Exchange, 19 miljoen pond aan waarde zou vernietigen.
 
Acht van de tien kleinere beursgenoteerde bedrijven gelooft dat reputatie een van de belangrijkste assets van de onderneming is. Toch stelt 40% van de adviseurs van deze bedrijven, dat deze net echt in staat zijn effectief de risico’s voor die reputatie te managen en beheersen.
 
Met het beroemde citaat van Warren Buffet: "een reputatie bouw je in twintig jaar, maar verlies je in vijf minuten," waarschuwde de CEO van QCA  ondernemers en hun adviseurs dat zij zich bewuster zullen moeten zijn van de schade die smetten op de reputatie kunnen aanrichten. “Een corporate reputatie, die bouw je elke dag, die manage je elke dag en die moet je ook elke dag beschermen.”
 
Volgens de Telegraph is het totale risico dat reputaties in de UK lopen te waarderen op 1,7 biljoen pond – een dag later waarschuwde de minister van Financiën George Osborne nog eens dat het VK door “ a cocktail of threats” bedreigd wordt.
 
Gerelateerde artikelen