Reorganisatie Boskalis voer voor fusiegeruchten

Boskalis heeft maandag naar buiten gebracht dat het de komende anderhalf jaar honderden banen gaat schrappen op het hoofdkantoor in Papendrecht.

Boskalis is voornemens 230 van de in totaal 1.400 arbeidsplekken te schrappen. Met de bezuinigingsmaatregel mikt de baggeraar en offshoredienstverlener op kostenbesparingen tussen de 30 en 35 miljoen euro. Wereldwijd heeft Boskalis zo'n 11.700 mensen in dienst. Daarvan werken er 3.500 in Nederland.

Verslechterde marktomstandigheden liggen volgens het bedrijf ten grondslag aan de voorgenomen reorganisatie. De bedrijfsresultaten van Boskalis lijden onder de aanhoudende malheur in de olie- en gasmarkt.

Vorig jaar kondigde de baggermaatschappij al aan de vloot te verkleinen. 650 werknemers wereldwijd verliezen hun baan, in Nederland zullen dat er 150 zijn. De komende twee jaar neemt Boskalis ook 24 oudere schepen uit de vaart. 

Fusie
Een fusie met Van Oord, DEME of Jan Nuk komt door de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen mogelijk dichterbij. Vorige week sprak Boskalis-topman Jan Berdowski over de wens om mogelijk in de toekomst te fuseren met een van de concurrenten. 

Boskalis deed in datzelfde jaar een verwoede poging om bodemonderzoeker Fugro over te nemen, maar zag later af van de deal en verkocht in maart 2017 de laatste aandelen in Fugro. Deze maand nam de baggeraar een belang in de offshore activiteiten van VolkersWessels. Bij deze deal kreeg Boskalis advies van een team van Freshfields Bruckhaus Deringer.

Lees ook:
Boskalis wil fuseren met Van Oord, DEME of Jan Nul

 

 

Gerelateerde artikelen