Renewi aast op tweede beursnotering

Het Brits-Nederlandse afvalbedrijf Renewi, onlangs ontstaan uit de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel, beraadt zich over een tweede beursnotering en gaat meer overnames doen.

Renewi staat reeds genoteerd aan de Londen Stock Exchange, maar mogelijk komt daar een technische notering bij aan het Damrak. Dat liet CEO Peter Dilnot vrijdagochtend weten in een interview met De Telegraaf. 

Optie
Hoewel het hoofdkantoor in Londen staat, werkt het leeuwendeel van de werknemers – 4.000 van de 7.000 – in Nederland. Een beursgang behoort volgens Dilnot daarom tot de mogelijkheden. "Het is een optie die we momenteel bekijken, als we daarmee beleggers kunnen aantrekken die in duurzame bedrijven willen beleggen. Er is nog geen beslissing over genomen" zegt hij. 

"We zullen onze Londense beursnotering niet opgeven, maar we denken na over een dubbele notering, zoals Shell en Unilever dat ook hebben. We kijken ook naar de vraag of we in ponden moeten blijven rapporteren, of moeten overstappen op euro’s".

Overnames
Dilnot noemt de aankoop van Van Gansewinkel voor 510 miljoen euro met nadruk een fusie. "Over en weer nemen we nu dingen van elkaar over", zegt hij, zoals de slogan van Van Gansewinkel 'Waste no more'.

De koopwoede van Renewi is nog niet gestild. "No way dat we klaar zijn met overnames. Maar de fusie afronden heeft nu onze prioriteit. De afvalbusiness is constant in beweging, dus we zullen continu kijken of we bedrijven moeten kopen of delen moeten afstoten”, aldus de topman. 

Afvalbundeling
In het vorige week uitgekomen M&A Magazine komen Dilnot en M&A-bankier Rob van Veldhuizen van ING aan het woord over de recente afvalbundeling. Lees M&A Magazine online.

 

Gerelateerde artikelen