Renault-Nissan steekt geld in start-ups

De alliantie van automakers Renault, Nissan en Mitsubishi gaat investeren in technologiestart-ups die zich met mobiliteit bezighouden. Daar trekken de drie bedrijven 200 miljoen dollar voor uit, hoorde persbureau Reuters van drie anonieme bronnen.

Renault en Nissan leggen beide 80 miljoen dollar in voor het fonds. Mitsubishi draagt 40 miljoen dollar bij. Renault-topman Carlos Ghosn maakt het fonds dinsdag officieel bekend tijdens technologiebeurs CES in Las Vegas.

Het traditionele model van de auto-industrie komt meer en meer onder druk te staan door diensten als Uber en deelauto's. Ze willen daarom graag investeren in start-ups die kunnen helpen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen.

Renault-Nissan-Mitsubishi is niet het enige autobedrijf dat een eigen investeringsfonds heeft. BMW trok daar 500 miljoen euro voor uit en PSA Group, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel, heeft 100 miljoen euro om te investeren. Het Amerikaanse GM heeft een investeringstak met 240 miljoen dollar in kas.

(ANP)

Gerelateerde artikelen