Rembrandt F&O sell side advisor bij private equity overname Main Capital

Rabobank dochter Rembrandt Fusies en Overnames adviseert medische softwarebedrijf RVC bij de verkoop van een meerderheidsaandeel aan tech-investeerder Main Capital Partners en RVC-CEO Joost van Geijn. De deal heeft een waarde van 5 tot 10 miljoen euro.
Main Capital wil samen met het management van RVC de groei van RVC ondersteunen. “Efficiënter en effectiever werken is het devies in ziekenhuizen tegenwoordig en Clinical Assistant neemt daarin het voortouw op het gebied van imaging software. Deze leidende positie kan in het buitenland worden ingezet”, zegt Charly Zwemstra, Managing partner van Main Capital. 
RVC-oprichter en technisch directeur Ronald Ruijs blijft na de deal bij het bedrijf betrokken en richt zich op alle technische aspecten van het bedrijf. “Met de instap van Main kunnen we de komende jaren weer verder werken aan de uitbreiding van onze functionaliteiten. De rol van onze huidige klanten is daarbij zeer belangrijk. Het primaire doel is en blijft dan ook op te treden als een stabiele partner in de komende jaren”, zegt Ruijs. De afgelopen jaren is het bedrijf met meer dan 20% per jaar gegroeid en als alles naar wens verloopt wordt dit tempo de komende jaren doorgezet. 
 
Overname biedt groeikansen over de grens
Het doel van het private equity bedrijf en het management is om de komende tijd ziekenhuisbreed in Nederland verder te groeien. “RVC heeft als marktleider in ziekenhuisbrede beeldmanagement een bijzonder goede positie om de komende jaren door te groeien. Met de ondersteuning van Main wordt de basis gelegd voor verdere verbetering van de dienstverlening. Verder zien we dat in de ons omringende landen de stand van ziekenhuisbrede imaging in ziekenhuizen achterloopt op Nederland. Daar zien wij ook goede kansen de komende jaren”, zegt CEO Joost van van RVC. Om de groei mogelijk te maken wil het bedrijf investeren in technologiën op het vlak van ‘mobile, business Intelligence en viewing van radiologiebeelden’.  De investeerder en het management van RVC constateren dat Nederland voorloopt op de rest van de wereld in medische software. Dit biedt goede internationale groeikansen voor RVC.
Ruijs en Van Geijn hebben voor de zoektocht naar een investeerder advies gekregen van corporate finance adviseurs Menno Stuker en Ivo de Heus van Rembrandt Fusies en Overnames.
RVC levert beeldopslag en workflow ondersteunende oplossingen voor de primaire processen van ziekenhuizen met haar product Clinical Assistant. RVC is naar eigen zeggen in Nederland marktleider in haar segment met een marktaandeel van circa 50% en klanten als: UMC Utrecht, OLVG, Slingeland Ziekenhuis, Isala klinieken, Radboudumc, IJsselland Ziekenhuis en LUMC.
Het product ´Clinical Assistant´ stelt ziekenhuizen in staat om hun beeldmateriaal van alle afdelingen te integreren en ziekenhuisbreed te delen, ook wel ‘PACS 2’ genoemd. Naast de algemene PACS 2 functies zijn vele specialistische functies zijn ingebouwd, zoals ECG-management en endoscopie workflow. Dit kan efficiëntieverbetering opleveren bij ziekenhuizen.  De integratie van alle beeldmateriaal en ondersteuning van de verslaglegging draagt mogelijk bij aan een ziekenhuisbrede oplossing die medische professionals in staat stelt betere beslissingen te nemen.
Main Capital is een op de software sector gerichte investeerder met ervaring met solide en schaalbare software bedrijven. Speerpunten bij al haar investeringen zijn internationalisatie, schaalbare groei (o.a. door partnerships) en het creëren van groeiende recurring omzet. Onlangs investeerde Main Capital in Regas (workflow voor de zorgsector) en Chainfood (platform voor supply chain monitoring). De investering in RVC wordt gedaan met Main Capital III, waarin ook deelnemingen in succesvolle bedrijven als Sofon, Connexys, Regas en Chainfood zitten.
Gerelateerde artikelen