Redactie De Telegraaf verdeeld over De Mol

De mail die de redactieraad van De Telegraaf donderdag stuurde naar John de Mol kon niet op goedkeuring rekenen van alle redactieleden van de krant. 

Dat blijkt vrijdag uit een reactie van John van den Heuvel, voorzitter van de redactiecommissie van De Telegraaf. Zowel de redactieraad als de redactiecommissie is een vertegenwoordigend orgaan van journalisten van De Telegraaf.

In de betreffende mail riep de redactieraad De Mol op zijn pogingen om Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen te staken. Volgens Van den Heuvel heeft een “substantieel deel" van de redactie zich van de mail aan De Mol gedistantieerd. Dit omdat de standpunten in de brief “op geen enkele wijze met de redactie zijn overlegd" en alleen al om die reden niet met De Mol en met de buitenwereld hadden moeten worden gecommuniceerd.

Van den Heuvel zou graag zien de partijen zo snel mogelijk met elkaar om tafel gaan “om aan deze voor TMG verlammende patstelling tussen biedende partijen een einde te maken''.

De Mol is in een overnamestrijd verwikkeld met Mediahuis. Dat Belgische bedrijf, eigenaar van onder meer NRC, trekt samen op met de familie Van Puijenbroek, al jaren grootaandeelhouder van TMG. Samen bezitten zij bijna 60 procent van de aandelen.

Eerder probeerde De Mol via de rechter een plek af te dwingen aan de onderhandelingstafel bij TMG, maar de rechter ging daar niet in mee. De Mol kondigde daarop aan zich te beraden op nieuwe stappen.

(ANP)
 

Gerelateerde artikelen