Redacteur van The Economist modereert M&A Forum The City

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:28
Oliver August, de Europe Editor The Economist, gaat woensdag 11 mei het panel van topinvesteerders gidsen op het M&A Forum in Londen. Ziet u eindelijk eens het gezicht achter de Brexit-artikelen van de liberale bazenbode. En we geven u wat huiswerk mee.

—> Kom naar het M&A Forum over Brexit in Londen op 11 mei
—> Lees ook: Brexit-referendum legt M&A in UK plat
—> Bekijk de foto’s van M&A Forum The City van vorig jaar  

Het standpunt van The Economist, het lijfblad voor kosmopolieten met lange titels op hun visitekaartje, inzake Brexit is u als trouwe lezer vast niet ontgaan. Toch wel? Scan dan even deze koppij:

How Others See It – The European Union would suffer from Brexit—which is why it could not be kind to Britain afterwards

The Brexit Delusion – David Cameron will struggle to win a referendum on Britain’s EU membership. If he loses, the result will be messy at best and at worst disastrous

The Real Danger of Brexit – Leaving the EU would hurt Britain— and would also deal a terrible blow to the West 

The economic consequences – Most estimates of lost income are small, but the risk of bigger losses is large 

Nou vraagt u zich natuurlijk af wie deze artikelen schrijft. The Economist hanteert het gebruik om geen auteursnamen bij de verhalen te zetten. Er bestaan geen individuele opinies in de redactie. De redactie formeert één standpunt, en dat is die van The Economist – is de gedachte. 

Prima, maar in Londen is alles te koop. Zo ook Oliver August, de Europe Editor The Economist en een van de schrijvers achter de Brexit-verhalen van het weekblad. Wij hebben August – in ruil voor een vergoeding naar Londense maatstaven – gevraagd het panel te modereren. Maar we vinden het geen probleem als u August zelf vanuit het publiek of bij de borrel nog wat plagende vragen stelt. 

Tot zover de man van de aanzienlijke mediamacht (The Economist claimt ongeveer 5 miljoen wekelijse lezers te hebben). Minstens zo belangrijk is het panel dat hij begeleidt. Daarom in grote letters:

Speakers panel
 
– Heinrich Merz, CIO, Amundi Alternative Investments (Amundi is de grootste vermogensbeheerder van Europa)
 
– Remco Lenterman, former IMC and Goldman Sachs (Lenterman is de enige high frequency trader die zich openlijk uitspreekt over zijn vak)

 Wouter Snoeijers, Managing Director, Levine Leichtman Capital Partners (Snoeijers heeft het mandaat uit de US gekregen om in Europa een fondsenfamilie op te zetten) 
 

Verder geeft James Knightley, Senior Economist, ING Bank, een presentatie en is er een speciale boodschap van Mr. Simon Smits (Dutch Ambassador and Director General Foreign Economic Relations The Netherlands). Een boodschap die we strikt niet mogen publiceren van de ambassade. U moet het dus maar zelf komen bekijken.  

Tot woensdag,

Ruben 

 —> Ik ben erbij en meld me aan

 

Gerelateerde artikelen