RBS, De Brauw, Skadden en Allen & Overy dealmakers notering DE Master Blenders 1753

Het Nederlandse team van zakenbank RBS treedt op als listing agent bij de notering van DE Master Blenders 1753 (DE) aan de Euronext Amsterdam. DE is het recent afgesplitste koffie- en theebedrijf van multinatinational Sara Lee. Advocatenkantoren de Brauw Blackstone Westbroek, Skadden Arps Slate Meagher & Flom en Allen & Overy adviseren bij de splitsing en notering. Voor de bankiers van RBS is het één van de laatste deals onder de vlag van hun Britse werkgever. Het team stapt volledig over naar ABN AMRO.
Het team van RBS bestaat uit Head Corporate Actions Bart Bakker, Head Equity Capital Markets Chris van Schuppen, Director Corporate Actions Richard van Etten en Director Equity Capital Markets Barara van Geelen. Dit team werkt nu nog voor RBS, maar zal binnenkort toetreden tot het team van ABN AMRO onder leiding van Hugo Peek.
Het team van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek staat onder leiding van equity capital market specialist Jan Willem Hoevers. Het team van Hoevers werkt aan de Nederlandse juridische aspecten van de splitsing van Sara Lee en de notering van DE aan de Euronext Amsterdam. Skadden Arps is US counsel voor Sara Lee bij de splitsing en registratie bij de SEC. Advocatenkantoor Allen & Overy heeft geadviseerd op enkele aspecten van de herstructurering van Sara Lee en DE Master Blenders 1753.
De notering van het koffiebedrijf is geen beursgang waar nieuw geld wordt opgehaald. De bestaande aandeelhouders van Sara Lee worden nu aandeelhouder in twee beursfondsen, Sara Lee en DE. De waarde van het nieuwe Nederlandse beursfonds is nog niet bekend. Het koffie- en theebedrijf van Sara Lee maakte in 2011 een omzet van €2,6 miljard met een operationele winst van €331 miljoen.
 
 
Gerelateerde artikelen