‘Ratcliffe wint overnamestrijd Manchester United’

Geen enkele koper wil voldoen aan de vraagprijs van zes miljard.

INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe zou op het punt staan om de roemruchte voetbalclub Manchester United over te nemen. Een vijfde bod van de Qatarese miljardair Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani kan daar geen verandering meer in brengen. Dat melden Britse media.

De verkoop van de voetbalclub is een voortslepende soap waar Britse tabloids bol over staan. Manchester United staat in de etalage sinds november vorig jaar. Tal van kandidaten werd genoemd, van private equity-bedrijven tot ondernemers. De koopsom zou op zes miljard pond staan, maar geen enkele koper wil dit bedrag op tafel leggen.

Uiteindelijk lijkt de overnamestrijd te gaan tussen de Qatarese ondernemer en Jim Ratcliffe, eigenaar van chemieconcern INEOS. Hoewel de ene na de andere bieding op en van tafel ging, heeft de familie Glazer, de huidige eigenaar, nog geen beslissing genomen.

Volgens Britse media zou de sjeik de club volledig willen overnemen en zou Ratcliffe gaan voor een meerderheidsbelang. De huidige eigenaar blijft dan aan boord als minderheidsaandeelhouder. Ratcliffe zou vijf miljard hebben geboden. Het Qatarese bod zou hoger zijn, maar nog niet overeenkomen met de vraagprijs.

 

Gerelateerde artikelen