Randstad-dochter Yacht zet met BMC in op versterking marktpositie

Randstad Holding heeft adviesbureau BMC overgenomen. De overname is bedoeld om de positie van dochteronderneming Yacht te verstevigen. Randstad betaalt - inclusief de overname van schulden - 65 miljoen voor BMC.

Als onderdeel van de op het professionele domein gerichte globale strategie, maakte de uitzendgigant afgelopen week bekend dat Yacht, detacheringsbureau voor hoger opgeleiden, voornemens is BMC over te nemen. Door de acquisitie moet Yacht de koppositie in de Nederlandse publieke sector in handen krijgen.

De in drie steden gevestigde adviesorganisatie legt zich toe op detachering in en organisatieadvies voor de publieke sector. Lokale overheden (gemeenten) vormen de grootste klantengroep. BMC’s professionals diensten – zo'n 80% van de omzet – richten zich met name op plaatsingen, detachering, en freelance-diensten voor hoofdzakelijk hoger opgeleide professionals in de publieke sector. Daarnaast richt BMC zich met consultancydiensten ook op onderzoeksprojecten voor de publieke sector en is actief op het gebied van executive search, recruitment en HR consultancy.

Ton Hopmans, Managing Director van Yacht, ziet in de samensmelting een mooie toekomst weggelegd voor zowel de consultancywerkzaamheden als de detacheringsactiviteiten. Overheidsdienstverlener BMC boekte de afgelopen 12 maanden tot september 2016 een omzet gerealiseerd van circa 102 miljoen euro.

Buitenlandse acquisitie
Afgelopen donderdag kwam tevens naar buiten dat Randstad Holding het Franse Ausy, gespecialiseerd in IT consultancy en staffing solutions, definitief in haar gelederen mag opnemen. De overname zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2017. 

 

Gerelateerde artikelen