Randstad profiteert van overnames

Randstad heeft zijn omzet afgelopen kwartaal harder zien stijgen dan in de voorgaande maanden en heeft zijn winst daarbij verder opgevoerd. Het uitzendconcern profiteerde onder meer van overnames in Italiƫ en Japan.

Randstad meldde dinsdag een omzet van 5,35 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 7,5 procent meer dan een jaar eerder, waarbij overnames goed waren voor een plus van 4,5 procent. Het bedrijfsresultaat (ebita), zonder eenmalige posten, liep met 9 procent op tot 270,5 miljoen euro. De nettowinst was met 177 miljoen euro 16 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2015.

Randstad nam eerder dit jaar onder meer het Italiaanse Obiettivo Lavoro en het Japanse Careo over. Verder werkt het bedrijf aan de overname van het Amerikaanse Monster Worldwide, dat bekend is van vacaturesite Monsterboard. Die transactie stuit echter op flinke weerstand van een grootaandeelhouder van Monster, die het bod te laag vindt en zelf een bod heeft neergelegd voor een deel van de aandelen Monster.

Randstad is niet van plan zijn bod te verhogen, zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats dinsdag tegen AFN. ,,Het is een goed bod, waar we heel hard over hebben nagedacht. Ik heb er een goed gevoel bij, maar het is aan de aandeelhouders van Monster om een besluit te nemen'', stelde hij. Het bod van Randstad loopt tot en met vrijdag.

De uitzender gaf te kennen voorlopig te focussen op integratie van de recente acquisities, maar wel 100 miljoen euro beschikbaar te hebben voor kleine overnames.

{ANP}

 

Gerelateerde artikelen