Randstad lijft Monster met succes in

Uitzender Randstad heeft met succes het tenderbod op zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide afgerond. Binnen de aanmeldingstermijn die liep tot en met vrijdag is 51,5 procent van de aandelen verworven. Daarnaast is nog eens 4,2 procent van de stukken gegarandeerd.

Randstad betaalt 3,40 dollar per aandeel. De verwachting is dat de transactie dinsdag is voltooid. Daarmee verdwijnt Monster ook van de beurs in New York. Om het bod te laten slagen was 50 procent plus één van de uitstaande aandelen nodig.

Randstad maakte begin augustus bekend Monster voor omgerekend circa 395 miljoen euro te willen kopen. Monsters grootaandeelhouder MediaNews Group vond dat echter te weinig en had zelf een bod van 3,70 dollar per aandeel neergelegd voor een klein deel van de aandelen Monster.

Doordat Randstad de meerderheid van de aandeelhouders achter zich weet, moeten de overige aandeelhouders die hun stukken niet aanboden het ook met 3,40 dollar per aandeel doen. Randstad zei vorige week bij de publicatie van de kwartaalcijfers nog dat het niet van plan was het bod te verhogen.

Na afronding van de fusie zal Monster een volledige dochteronderneming zijn van Randstad.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen