Rabobank, PwC, Houthoff en EY bij private equity overname Oerlemans

Private equity investeerder H2 heeft zes advieskantoren ingeschakeld bij de overname van de Oerlemans Foods van VION. PwC, EY, Houthoff Buruma, Hill + Knowlton, Tauw en Marsh adviseren H2. Rabobank is adviseur van VION. Private equity gaat met de overname verder waar de strategische koper afhaakt.
“Wij zien ernaar uit om Oerlemans te versterken op basis van hun uitstekende uitgangspositie zowel in Nederland als in Polen”, zegt investment manager Arjan Snijders van H2 Equity Partners over de overname. H2 gaat de uitdaging aan waar konservenfabriek Baltussen in 2013 van af zag. In mei maakte VION bekend dat de voorgenomen verkoop van Oerlemans aan Baltussen niet door ging. Er was geen overeenstemming bereikt over de definitieve voorwaarden en verkoopprijs van Oerlemans.
Het private equity bedrijf en Oerlemans gaan niet in detail in op de strategie om groei te creëren. Typische overnames van H2 Equity Partners zijn gericht op groei, buy & build, verbetering van de winst, turn-around en corporate carve-outs. Het private equity bedrijf richt zich op bedrijven die kunnen profiteren van H2’s operationele en strategische ervaring. De investeerder doet overnames van middelgrote bedrijven in de Benelux, het Verenigd Koninrijk en Duitsland met een omzet tot 500 miljoen euro. 
 
Overname adviseurs 
Het team van PwC is M&A advisor van H2 bij deze transactie. Het team staat onder leiding van Jean Luc Zeguers. Maurice van den Hoek van EY geeft leiding aan het transaction support team. Het juridisch advies wordt verzorgd door een team van Michiel Pannekoek van Houthoff Buruma en het Poolse advocatenkantoor Wardynski. Ingo Heijnen van Hill + Knowlton Strategies verzorgt het communicatieadvies. Hans Nieuwenhuis van Tauw verzorgt de environmental due diligence en insurance is gecovered door Roelof Valkenier van Marsh.
Managing director Arthur van der Goes geeft leiding aan het team van Rabobank bij het sell-side advies aan VION. Hij werkt samen met Martin Boeckmann, Tomas Mink, Mihayl Kilev, Jef Erends en Alain van der Putten.
Oerlemans Foods
Oerlemans is een gespecialiseerde producent en leverancier van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. Met een assortiment van meer dan 1.000 producten en de merken Oerlemans, Keizer, Bio+ en Bauer richt Oerlemans zich op de internationale foodservice, retail- en industriële markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo (NL) met productiebedrijven in Nederland en Polen. Oerlemans Foods biedt werkgelegenheid aan 740 medewerkers.
 
Ontdek alles over private equity tijdens het Private Equity Summit bij ABN AMRO op 23 april
 
Gerelateerde artikelen