Rabobank, Lazard en SNS Securities adviseren bij ´majeure´ deal Reesink en PON

Rabobank, SNS Securities, advocatenkantoren DLA Piper en De Brauw Blackstone Westbroek en financial services firm PwC adviseren Koninklijke Reesink bij de overname Pon Material Handling voor 62,5 miljoen euro. Verkoper Pon Holdings krijgt financieel advies van zakenbank Lazard, juridisch advies van Clifford Chance en transaction support van KPMG.
Voor de deal is een ingenieuze financieringsconstuctie opgetuigd. Director capital markets Dirk-Jan de Graaff van SNS Securities heeft hier samen met zijn collega’s Erik Jouwstra en Jeroen Willard aan gewerkt. De overname wordt mede gefinancierd door een emissie van 16 miljoen euro, door een onderhandse plaatsing van certificaten van gewone aandelen Reesink bij Pon (9,6 miljoen euro) en een door Pon verstrekte achtergestelde converteerbare lening.
De bankiers van de Rabobank adviseren vaker op deals van Reesink. “We hebben een goede relatie met CEO Gerrit van de Scheer en CFO Gerwin Linnenbank en hebben Reesink recent geadviseerd bij de overname van de Kemp Groep”, zegt managing director Oscar Nettl. De zakenbankier geeft leiding aan het team van de Rabobank. Hij werkt bij de deal samen met Paul Huizinga, Michel Cijsouw, Daniel Citroen en Eline Gunning. “Reesink werkt aan een sterkere focus op distributie, importeurschap en service van materieel in de segmenten land- en tuinbouw en industrie”, zegt Nettl.
Het team van Lazard staat onder leiding van zakenbankier Bas van der Vlist. Hij werkte samen met Friso Hoornstra op de transactie. Lazard treedt regelmatig op als adviseur voor Pon Holdings en adviseerde eerder onder andere bij de overnames van Derby Cycle en Gazelle. 
Het team van DLA Piper staat onder leiding van Jeroen Kroes. Hij werkt samen met Frans Stibbe, Philip Jonker en Martijn van Wanroij.
Het Clifford Chance-team dat Pon Holdings adviseerde wordt geleid door Hector de Beaufort en Mark Loefs en bestaat verder onder andere uit Michiel Sunderman en Sara Schermerhorn.
 
Gerelateerde artikelen