Rabobank gaat mkb’ers doorverwijzen naar ZIB Crowdfunding

Rabobank en ZIB Crowdfunding gaan samenwerken om ondernemers, voor wie dat passend is, beter en sneller te kunnen helpen om hun plannen gefinancierd te krijgen mede met inzet van crowdfunding. De bank gaat mkb’ers actief doorverwijzen naar het crowdfundingplatform van ZIB.
ZIB Crowdfunding is een initiatief van Zeeland Investments Beheer dat onder leiding van de bekende Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe beheerder is van beleggingsfondsen in vastgoed. ZIB Crowdfunding richt zich op financieringen aan Nederlandse mkb-ondernemingen ten behoeve van vastgoed of overige (vaste) activa, schrijft het platform in het persbericht. 
ZIB Crowdfunding schreef vorig jaar naar eigen zeggen geschiedenis met de grootste en meest succesvolle Nederlandse crowdfundingactie voor de zorg in Nederland. Voor de nieuwbouw en renovatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen werd binnen drie maanden het streefbedrag van 10,6 miljoen euro opgehaald. Inmiddels is de eerste fase van de bouw bijna voltooid. 
Meer kansen voor ondernemers
Rabobank wil de financiële motor voor ondernemend Nederland zijn door ondernemers te helpen met het vinden van financiering voor hun plannen. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar deels bancair krediet kunnen krijgen, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn.
 
De crowdfundingplatforms waarmee Rabobank samenwerkt zijn dan ook sterk gericht op het mkb.ZIB Crowdfunding is de derde samenwerkingspartner van Rabobank voor crowdfunding. De samenwerking tussen ZIB Crowfunding en Rabobank volgt op de eerdere samenwerking die Rabobank in mei is aangegaan met crowdfundingpartners Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd.
Gerelateerde artikelen