Rabobank FinTech & Innovatie investeert in beleggingsapp

Beleggen met je wisselgeld, dat is het concept achter Peaks. Rabobank ziet er wel heil in en leidt daarom een eerste investeringsronde in de mobiele applicatie.

Het idee achter de app luidt: gebruikers koppelen hun betaalrekening aan Peaks en bij iedere pinbeurt rondt Peaks het bedrag af naar de volgende euro. De FinTech-bankiers van Rabobank zien hun klanten wel 30 eurocent opzij zetten in een transactie van een biertje ter waarde van 2,70 euro in een Amsterdamse kroeg. 

Volgens Sijbrand Tieleman, een van de bedenkers, wil Peaks mensen helpen met het versterken van hun financiële armslag. "Want beleggen en zo de kans op vermogen opbouwen moet voor iedereen een mogelijkheid zijn. Zo kan ieder individu het gevoel van financiële vrijheid ervaren, of je nu wel of geen kennis van beleggen hebt.”

Jonge doelgroep
Bart Leurs, hoofd Fintech & Innovatie bij Rabobank, over de investering: “Innovatie vindt ook binnen de Rabobank plaats, omdat we zelf het voortouw willen nemen in nieuwe ontwikkelingen. Een investering in de vernieuwende startup Peaks past uitstekend binnen deze filosofie. Peaks maakt het mogelijk voor een jonge doelgroep om zonder veel kennis en ervaring te beginnen met beleggen. Dat sluit aan bij de wens van de Rabobank om het gebruiksgemak van financiële producten en diensten te vergroten.”

Dutch FinTech Awards 2017
Rabobank organiseert samen met Alex van Groningen dit jaar de Dutch FinTech Awards op 21 april. Op dit event maken zo'n 200 veelbelovende startups hun opwachting en strijden om de verkiezing van beste FinTech-onderneming van Nederland. Nieuwsgierig? Werp een blik op het programma

 

Gerelateerde artikelen