Rabobank en NautaDutilh adviseren bij secondary buyout NPM en Greenfield

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:02
Rabobank adviseert Dieseko en Greenfield Capital Partners bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan NPM Capital. De kopende private equity investeerder krijgt advies van advocatenkantoor NautaDutilh. De entry van NPM betekent is gelijk exit van Greenfield. De huidige directieleden rollen hun aandelenbelang voor een groot deel door.
NPM Capital wil met Dieseko op overnamepad om de waarde van de fabrikant hydraulische trilblokken en aggregaten te vergroten en het internationale netwerk te versterken. “We zijn blij met deze nieuwe participatie omdat deze perfect past in onze missie”, zo stelt NPM CEO Jan Willem Baud. “De technologie en het productenpakket van Dieseko zijn sterk in ontwikkeling en beloven nog tal van nieuwe toepassingen. De directie heeft gezonde ambities om de positie in deze wereldwijde niche te versterken. Om die reden verstrekken wij graag het groeikapitaal dat nodig is om het bedrijf naar een volgende fase te tillen en het potentieel te helpen realiseren.”

"We waren al dan een jaar in gesprek met Dieseko over de strategische opties voor het bedrijf. Hierbij hebben we meerdere opties overwogen. Deze zomer is daarvoor NPM Capital benaderd", zegt Stor (foto rechts). Hij geeft leiding aan het team van de Rabobank en werkt samen met Paul Huizinga, Walter Smidts, Michel Cijsouw en William Jones. Het team adviseert bij Dieseko de directieleden Ton Kraak en Jan van Es en bij Greenfield investeringsmanagers Stef van Doesburg en Emiel Havinga.
Het team van NautaDutilh staat onder leiding van Jeroen Preller. Hij werkt samen met Nienke van der Meer.
  
De Dieseko Group levert machines voor de verhuur en verkoop aan funderingsbedrijven over de gehele wereld voor gebruik op het land, in het water en in de offshore. Bedrijven als BAM, Ballast Nedam, Heijmans, Petrobras, Liebherr en Hochtief behoren tot de klantenkring. Het bedrijf heeft op dit moment 120 medewerkers op de hoofdvestiging in Sliedrecht en mensen werkzaam op eigen vestigingen in Singapore, Brazilië en China. 
Een van de strategische doelen van Dieseko is het versterken van de internationale betrekkingen en groei in met name China en Brazilië. Het huidige Dieseko Group BV komt voort uit een fusie in 2008 van het toenmalige Dieseko Verhuur BV uit Sliedrecht met International Construction Equipment uit Almere. De trilblokken en machines worden gebruikt om stalen damwanden, buizen en andere elementen de grond in te trillen.De klanten, veelal bouw- en funderingsbedrijven, gebruiken deze machines niet voor het installeren van kanaaloeverbeschermingen, havenkades en viaducten bij rijkswegen en ook voor het inbrengen van funderingspalen voor offshore olieplatforms en windmolenfundaties. 
 
Gerelateerde artikelen