Rabobank en DLA Piper dealmakers bij Belgische transactie Ballast Nedam

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:01
Rabobank en advocatenkantoor DLA Piper (Brussel) adviseren bouwbedrijf Ballast Nedam bij de verkoop van zijn Belgische zandsteengroeve in Yvoir aan branchegenoot Group De Cloedt. Ballast Nedam geeft met de afronding van de deal invulling aan het verder vergroten van de focus op de kernactiviteiten en het versterken van haar financiƫle slagkracht.

"Rabobank kent een sterke positie in de Nederlandse bouwsector en onderhoudt een actieve strategische dialoog met de diverse leidende spelers. Dit geldt evenzeer voor Ballast Nedam waar we op het gebied van advisering en financiering een uitstekende relatie hebben. Dit vormde de basis voor het mandaat om de verkoop van SECY Yvoir te begeleiden", zegt Laurens van Asselt (foto rechts). Hij geeft leiding aan het team van de Rabobank en werkt samen met Stefan van de Ven, David de Bondt en Roeland Peeters. 
Interesse strategische partijen
Van Asselt is tevreden over het dealproces. "Het is spoedig verlopen met een snelle afronding tegen goede voorwaarden. Het bevestigt dat voor stabiele, goed renderende assets ondanks de economische tegenwind duidelijk interesse bestaat. In het geval van de activiteiten van SECY Yvoir kwam de interesse vooral vanuit internationale strategische partijen."
De zandsteengroeve in Yvoir, België, levert harde zandsteengranulaten, die vooral worden gebruikt bij de productie van asfalt en als ballastmateriaal voor spoorwegen. Sommige kalibers zijn ook geschikt voor de fabricage van betonproducten. Ballast Nedam heeft de groeve, die jaarlijks tot 600.000 ton steenslag produceert, in 1995 verworven.
De Belgische onderneming Group De Cloedt is actief in de exploitatie, productie en afzet van granulaten, in grondreiniging en saneringsprojecten en in baggerwerken. Tussen SECY en Group De Cloedt bestaan via Granulats et Sables de Wallonie nv al jarenlang zakelijke betrekkingen.
Gerelateerde artikelen