Rabobank en De Brauw dealmakers VION bij verkoop Oerlemans

Rabobank en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren voedingsmiddelenreus VION bij de verkoop van de leverancier van vriesverse groenten Oerlemans aan Baltussen en Rijko. Koper Baltussen Holding krijgt juridisch advies van een team van Loyens & Loeff. Met de deal zet VION vaart achter het desinvesteringsprogramma.
M&A director Peter Beckers van VION schakelt regelmatig het M&A team van de Rabobank in voor een deal. “Rabobank M&A heeft in 2012 VION geadviseerd op een aantal andere M&A transacties inclusief de verkoop van de UK Pork activiteiten aan Endless en de verkoop van Banner Pharmacaps aan Patheon”, zegt managing director Arthur van der Goes van de Rabobank. Hij geeft leiding aan het team dat verder bestaat uit director Martin Boeckmann, associate Tomas Mink en analisten Mihayl Kilev en Jef Erends.
Het team van De Brauw Blackstone Westbroek staat onder leiding van M&A partner Ernest Meyer Swantée. Hij werkt samen met Elmer Veenman. Inclusief de groentendeal staat De Brauw Blackstone Westbroek op vijf deals in 2013. 
Het team van Loyens & Loeff staat onder leiding van M&A Awards winnaar Herman Kaemingk Loyens & Loeff. Hij werkt samen met Daniël Wertheimer, Ludo Suykerbuyk. Vincent van der Lans en Robin Struijlaart. 
De deal vloeit voort uit de strategie van VION om diverse maatregelen en investeringen versneld en versterkt worden uitgevoerd. VION-bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten van het bedrijf, worden gedesinvesteerd. Oerlemans Foods wordt niet beschouwd als kernactiviteit. In oktober verkocht VION in dit verband Banner Pharmacaps. 
 
Gerelateerde artikelen