Rabobank en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren VION bij desinvestering

M&A advisor Rabobank en juridisch adviseurs De Brauw Blackstone Westbroek en Macfarlanes adviseren vleesconcern VION bij de verkoop van de activiteiten op het gebied van rood vlees en pluimvee in Wales en Schotland aan de 2 Sisters Food Group, een dochterbedrijf van het Britse Boparan Holdings. De koper krijgt financieel advies van KPMG en Deloitte en juridisch advies van DLA Piper.
Managing director Arthur van der Goes geeft leiding aan het team van de Rabobank dat verder bestaat uit senior associate Yvonne Rooijakkers, associate David McNally en analist Alain van der Putten. 
De Londense M&A partner Ernest Meyer Swantée geeft leiding aan het team van de De Brauw Blackstone Westbroek. Hij werkt samen met corporate advocaten Elmer Veenman, Daan van Binsbergen, Pim van Leersum en Iris Pauw, finance advocaten Ferdinand Hengst, Suzanne van Ginkel, Joost Sluijter Bas Boutellier en mededingingsadvocaat Xandra Reintjes​.
VION is een goede klant van advocaat Swantée en zakenbankier Van der Goes. Zij adviseerden in januari dit jaar het vleesconcern bij de verkoop van Oerlemans Foods. Rabobank en De Brauw adviseerden VION ook in oktober 2012 bij de verkoop van het Canadese Patheon aan Banner Pharmacaps. Dat blijkt uit de M&A Database.
De overheden van Wales en Schotland hebben een actieve rol gespeeld bij de deal om werkgelegenheid te behouden. Edwina Hart, de minister van economische zaken van Wales, is tevreden met de deal: “De overname van VION’s pluimvee en rood vlees activiteiten door de 2 Sisters Group stelt de toekomst van de toekomstige activiteiten van de groep veilig. We hebben in samenwerking met zowel VION als 2 Sisters geholpen om de deal te realiseren en daarmee de toekomst voor de werknemers van de supply chain in Wales veilig te stellen." John Swinney, secretaris van Financiën, Werkgelegenheid en Duurzame groei van de Schotse overheid ziet in de deal een belangrijke stap voor de Schotse voedingsmiddelesector.
VION zoekt ondertussen nog naar mogelijkheden voor de verkoop of herstructurering van de Welsh Country Foods activiteiten. 
Gerelateerde artikelen