Rabo Participaties en Berk Partners verkopen linnenspecialist Womitex

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:01
Womitex, specialist in bed- en tafellinnen, wordt door private equity partijen Rabo Participaties en Berk Partners verkocht aan Blycolin Groep, eveneens actief in linnen. NIBC, Vondel Finance, Heussen en JanssenBroekhuysen adviseren bij de deal.

Koper Blycolin Groep is al meer dan veertig jaar internationaal actief in linnenservices. De overname past in een lijn van sterke consolidatie in deze sector.

Een M&A-team van NIBC adviseerde Blycolin, in een team dat bestond uit Hans Huiskes, Arwolt van Mameren, Matthijs Lakerveld en Ger van den Brink. Desgevraagd laat Van Mameren weten dat NIBC al jaren succesvol actief bij M&A en financieringsadvies van de “textile services” sector. "Zo hebben we bijvoorbeeld enkele jaren geleden AAC Capital Partners geadviseerd bij de verkoop van CleanLeaseFortex aan EGERIA, waarbij NIBC leveraged finance optrad als financier van EGERIA. De adviesrol bij Blycolin in de overname van Womitex versterkt NIBC’s positie in de sector verder.”

Juridische advies kreeg Blycolin van Heussen, in de persoon van Paul Josephus Jitta. Verkopers Rabo Participaties en Berk Partners zijn geadviseerd door Frank de Lange van Vondel Finance en juridisch door Pieter Janssen van JanssenBroekhuysen. 

“Het spreekt voor zich dat we trots zijn op deze de overname” zegt Marc van Boekholt, CEO van Blycolin. “In de afgelopen dertig jaar heeft Womitex net als Blycolin in Nederland en Duitsland een mooie positie opgebouwd. Met de acquisitie heeft Blycolin een belangrijke stap gezet in de versteviging van haar Noord-Europese marktpositie."

Gerelateerde artikelen