Quore Capital en Simmons begeleidden Bavaria bij de koop van Palm

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:28
De vrijdagmiddagpilsener zal Quore Capital en Simmons & Simmons deze week waarschijnlijk goed smaken. De corporate finance-boutique en het advocatenkantoor finaliseerden afgelopen woensdag namens Bavaria de aankoop van de Belgische bierbrouwer Palm.

De Brabantse familiebrouwer Bavaria wil zich meer op de markt voor speciaalbier gaan richten. Met de merken de merken Rodenbach, Brugge, Steenbrugge, Cornet, Arthur’s Legacy en Estaminet lijkt Palm Belgian Craft Brewers daarvoor een uitstekende partner. 

Het nu verworven belang ter grootte van 60% van de aandelen zal gefaseerd worden uitgebreid tot 100% eigendom van Bavaria in 2021. 

“Deze transactie is een belangrijke stap voor Bavaria in de uitvoering van haar uitgesproken groeistrategie in de internationale biermarkt en meer in het bijzonder de markt voor speciaal bieren," reageert Rob Hendriks, die het juridische team van Simmons leidde, tegenover MenA.nl. "Omdat dit een gefaseerde overname is van een met name Belgische onderneming vergde dat ‎de nodige expertise en hebben we mede kunnen profiteren van de kennis van ons kantoor in Brussel." 


Een willekeurige, aangename reclame van een Braziliaansgetint Bavaria uit 2014 (toen bierfabrikanten marketing wise nog wel konden meeliften op deelname van het nationale elftal)

Bavaria, dat volgens Hendriks al jaren cliënt is bij Simmons & Simmons, heeft zichzelf onlangs als doel gesteld om in 2020 een omzet van 1 miljard euro te halen. De omzet van Bavaria groeide vorig jaar met 5% naar 531 miljoen euro maar dat groeitempo moet dus worden verdubbeld.

Deze groeispurt moet deels komen van fusies en overnames. “Dat is nieuw voor ons, maar we vinden dat we er aan toe zijn”, aldus topman Jan-Reinier Swinkels eerder deze maand

 De markt van speciaalbieren groeit op dit moment erg hard. Bavaria brouwt 6 miljoen hectoliter bier per jaar, Palm 1 miljoen. Palm blijft als Belgisch bedrijf bestaan en houdt een Belgische directie. In de raad van toezicht zullen Jan-Reinier Swinkels en Frank Swinkels van Bavaria zitting nemen.

 

Gerelateerde artikelen