PwC neemt ICT-consultancy Persicon over

De competitie tussen PwC, KPMG, EY en Deloitteo m zoveel mogelijk omzet binnen te slepen uit advisering en niet-financiële dienstverlening blijft spannend.
Accountantskantoor PwC heeft het Berlijnse ICT-bedrijf Persicon overgenomen en bouwt daarmee zijn positie als algemene consultancy verder uit. Persicon werd opgericht in 2003 n telt een zestigtal medewerkers.
Samen gaan ze diensten bieden op de terreinen Corporate Governance, Risicomanagement en Compliance . Persicon bedient naast een aantal van de Duitse Länder en overheidsinstellingen ook klanten uit de DAX30, de grootste Duitse beursgenoteerde  ondernemingen.
 
Eerder dit jaar kocht PwC al de Outbox Group, gespecialiseerd in Customer Experience, Customer Relationship Management, Marketing Automation en Application Maintenance. Vorig jaar werd de portfolio uitgebreid met consultant Strategy& (voorheen Booz & Company) en Cundus, een Business Intelligence en Data Analytics specialist.
 
Zeker bij PwC stagneert de omzet in de traditionele controlewerkzaamheden. En ook voor de drie andere Grote Vier is de aantrekkelijkheid van de jaarrekeningcontrole en assurancepraktijk duidelijk aan het afnemen.
De omzet van PwC Duitsland op dit expertisedomein groeide vorig jaar met een schamele 1,3% tot € 683,8 miljoen. De omzet in andere adviezen steeg daarentegen met 12%, tot 493,9 miljoen euro.
In juli kocht EY het bedrijf Innovalue, strategische consultant voor de verzekeringssector en betaaldiensten, eerder al J&M Management Consulting.  KPMG nam p³ Consulting en CTG Corporate Group over; Deloitte Duitsland heeft zo blijkt achteraf gelijk gehand door zijn adviesonderdelen nooit af te stoten, en hoeft daarom niet te groeien door overnames.
 
Gerelateerde artikelen