Puzzelbedrijf Keesing binnen enkele weken in de etalage

Uitgever van puzzelboekjes Keesing Media komt binnen enkele weken te koop, meldt het Financieele Dagblad.

Volgens meerdere bronnen wil de Belgische meerderheidsaandeelhouder Ergon Capital zijn investering na drie voorspoedige jaren te gelde maken, schrijft de krant. Ergon kocht Keesing drie jaar geleden van de Telegraaf Media Groep (TMG)

Het bedrijf achter titels als Denksport, 10 voor Taal en De Puzzelaar zal zo’n 300 miljoen moeten opleveren. Keesing wist in tegenstelling tot veel andere bedrijven te profiteren van de coronacrisis. De vraag naar puzzelboeken is dit jaar aangetrokken omdat mensen noodgedwongen meer thuis verblijven. 

In de markt klinkt het dat er veel interesse is voor Keesing bij private equity. Door de coronacrisis is de overnamemarkt in de eerste helft van het jaar grotendeels stil komen te liggen. Investeringsmaatschappijen zitten echter op grote bergen geld die zij namens hun kapitaalverschaffers in bedrijven moeten steken. Bedrijven die geen last hebben van corona, of er juist van profiteren zoals Keesing, kunnen daarom op veel belangstelling rekenen.

De komende jaren wil Keesing zijn onlinetak verder uitbouwen, onder meer door nieuwe apps met denkspellen te lanceren. Maar het bedrijf wil ook blijven groeien in het traditionele segment door overnames.

Gerelateerde artikelen