“Publicatie gecontroleerde jaarcijfers Value8 binnen twee weken”

De beursgenoteerde participatiemaatschappij Value8 zag de jaarrekening van 2016 nog niet goedgekeurd worden. Daarmee begaat de investeerder een overtreding. CEO Peter Paul de Vries verwacht binnen twee weken de gecontroleerde cijfers te kunnen presenteren.

Zo schreef het Financieele Dagblad dinsdagochtend. In de loop van de ochtend is topman Peter Paul de Vries met een reactie gekomen. Hij stelde dat het uitstel van de accountantscontrole van de jaarcijfers van Value8 overmacht is. De Vries verwacht dat de gecontroleerde jaarcijfers over twee weken naar buitengebracht kunnen worden. 

Lagere winst
Maandagochtend meldde Investeerder Value8 dat het 2016 heeft afgesloten met een lagere winst op een hogere omzet. Volgens het bedrijf drukten vooral eenmalige kosten het resultaat van het bedrijf, terwijl aan de andere kant 19,3 miljoen euro werd geïnvesteerd in acquisities en overnames. 

Een deel van dat bedrag komt voor de rekening van de acquisitie van hulpmiddelenbedrijf Kersten. De Bussumse investeerder betaalde 4 tot 5 miljoen euro voor een 100 procent belang in de onderneming uit Roermond. 

De omzet steeg met 37 procent naar 346 miljoen euro, geholpen door de overnames van BioBeheer en Corps Culinaire en de consolidatie van Amsterdam Gold en Source Group. Verder werd gemeld dat het eigen vermogen van Value8 steeg van 56,7 miljoen naar 60,5 miljoen euro.

Positief gestemd
De operationele winst van de 'kernbedrijven' van Value8, dat is met uitzondering van Kersten, IEX en Ceradis, steeg van 6,2 miljoen euro naar 6,8 miljoen euro.

Value8 is voor 2017 naar eigen zeggen positief gestemd over de bedrijfsmatige ontwikkeling van de bedrijven die tot de groep behoren en over de ontwikkelingen bij de beursfondsen waarin Value8 aandeelhouder is. De investeerder liet zich niet uit over winstverwachtingen voor het hele jaar.

Update:
Dat het investeerder Value8 niet is gelukt om binnen vier maanden na het sluiten van het boekjaar met gecontroleerde cijfers te komen, is volgens topman Peter Paul de Vries te wijten aan overmacht. De voormalig voorman van beleggersvereniging VEB gaf dinsdag aan dat gecontroleerde cijfers binnen twee weken zullen volgen.

(Bronnen: Het Financieele Dagblad, MenA.nl en ANP)

 

 

Gerelateerde artikelen