Provincies keren zich tegen overname AkzoNobel

De provincies Gelderland, Groningen, Overijssel en Zuid-Holland zien een mogelijke overname van AkzoNobel door het Amerikaanse PPG Industries niet zitten. Dat verklaarden de vier provincies maandag.

De verklaring volgt na de aanhoudende overnameperikelen rondom AkzoNobel. Het Nederlandse verf- en chemieconcern biedt in deze vier provincies werkgelegenheid aan ruim 5.000 werknemers, verdeeld over 14 vestigingen.

"Bedrijven moeten hun overnames terugverdienen", zegt D66-gedeputeerde Michiel Scheffer van Gelderland, die vreest dat door de overname duizenden banen op de tocht komen te staan. "Banen die hard nodig zijn nu we uit de crisis komen", vindt Scheffer.

Slimme en schone innovaties
"AkzoNobel is een belangrijke aanjager van innovatie in de provincie", zeggen de vier gedeputeerden voor Economie. "In de laboratoria in Deventer en Sassenheim werken honderden mensen aan slimme en schone innovaties", stellen ze. Intussen lijkt PPG zich op te maken voor het uitbrengen van een volgend bod. Naar verluidt kan het nieuwe bod tot wel tien euro per aandeel hoger uitvallen

(Foto: ANP)

Gerelateerde artikelen