‘Private-equityinvesteerder PAI blijft azen op Refresco’

PAI geeft zich nog niet gewonnen. De Franse private-equityinvesteerder deed woensdag een bod op Refresco, dat de beursgenoteerde bottelaar verwierp.

Dat voorspelt marktvorser Alan Vandenberghe van KBC donderdag. Het eerste bod van 1,4 miljard euro werd door Refresco afgewezen. PAI was bereid 17,30 euro per aandeel van de bottelaar neer te leggen. 

Andere investeerders
Vandenberghe vermoedt dat er meer in het vat zit, aangezien ook andere investeerders mogelijk belangstelling hebben. Bovendien wordt Refresco volgens de KBC-analist op de beurs ondergewaardeerd. 

Private-equitybedrijf 3i bracht in 2015 Refresco naar de beurs voor 122 miljoen euro. De koersstijging is volgens de marktanalisten beperkt toegenomen. Intussen bleef Refresco wel groeien middels overnames, waaronder de overname van het Amerikaanse Whitlock Packaging in juli vorig jaar.

Interessante overnameprooi
Matthias Maenhout van ING sluit zich aan bij de woorden van Vandenberghe. Refresco is volgens de analist een interessante overnameprooi, omdat het als defensief fonds een stabiele kasstroom heeft. Maenhout ziet een tweede bod ter hoogte van 19,50 euro per aandeel als 'realistisch'.

KBC en ING hebben allebei een koopadvies voor Refresco, met koersdoelen van respectievelijk 20 en 17,50 euro. 

(Bronnen: AFN en M&A Database)

Gerelateerde artikelen