Private-equitybedrijf Bridgepoint bijna rond met kantoor Amsterdam

Last modified: 20 juli 2023 12:43
De Britse investeerder Bridgepoint is bijna rond met een permanente locatie in Amsterdam. Dat zegt een woordvoerder van het pan-Europese private-equitybedrijf in gesprek met MenA.nl.

Een team van investeringsmanager Olivier van Riet Paap werkt al vanuit Nederland, maar ze hebben nog geen permanent kantoor. Het bedrijf is momenteel nog aan het touwtrekken over de huur van ruimte op ‘een centrale locatie in Amsterdam’, maar de inkt van de overeenkomst is nog niet droog. Als de onderhandelaars de deal rond hebben maakt Bridgepoint de locatie bekend. 

Olivier van Riet Paap van Bridgepoint
McKinsey, 3i en Bridgepoint
Olivier van Riet Paap (foto rechts) werkt sinds begin 2017 bij Bridgepoint. Daarvoor werkte hij onder andere vijf jaar als investeringsmanager bij 3i Private Equity en tien jaar bij consultancybedrijf McKinsey. Bridgepoint richt zich op buyouts van bedrijven met een waarde tussen de 200 miljoen en één miljard euro. Het onderdeel Bridgepoint Development Capital investeert in bedrijven met een waarde van tussen de 20 en 150 miljoen euro in tranches van 10 tot 75 miljoen euro. 

Leuren met de Grote Bosatlas
Ook voor de komst van Riet Paap was Bridgepoint actief op de Nederlandse markt. Met de overname van de onderwijstak van Wolters Kluwer in 2007 maakte Bridgepoint headlines. Een succes werd het niet. De Britten kochten de uitgeverij (beter bekend als Wolters-Noordhoff, uitgever van de Grote Bosatlas) voor 750 miljoen euro met plannen om internationaal te groeien. Dat kwam niet van de grond. In 2013 gingen Goldman Sachs en ING op zoek naar kopers voor de educatieve uitgeverij. Niemand wilde bijten en in 2014 werd de verkoop gestaakt. Tien jaar later is Bridgepoint nog steeds eigenaar van de Grote Bosatlas.

In 2015 kocht de buyouttak van Bridgepoint het Nederlandse bedrijf Element Materials van 3i. Zakenbanken RBC en HSBC voorzagen Bridgepoint in advies en financiering. Peter Corten van Loyens & Loeff en het Britse kantoor Shearman & Sterling verzorgde het juridisch advies. PwC nam de debt advisory voor haar rekening. en Bridgepoint Development Capital kocht in datzelfde jaar restaurantkaarten Tastecard en Gourmet Society Diners' Clubs van het Nederlandse Didix. Bij deze deal kreeg Bridgepoint M&A-advies van Bastiaan Vaandrager van Rothschild.

 

Related articles