Private Equity Update: Dames aan het roer bij Allen & Overy, PhiDelphi en JanssenBroekhuysen bedienen zelfde klanten

PhiDelphi Corporate Finance en advocatenkantoor JanssenBroekhuysen hebben dezelfde private equity-klanten en bij Allen & Overy hebben de vrouwelijke partners de private equity activiteiten voor hun rekening genomen. Dat bleek woensdag uit de Private Equity Update tijdens de Private Equity Summit 2012 van de M&A Community bij KPMG.
 
De redactie van MenA.nl houdt een scherp oog op de dealmakers van de M&A Community. Uit een onderzoek naar de private deals van 2012 en betrokken adviseurs bleek dat corporate finance adviseur Frits van Servellen van Phidelphi Corporate Finance en advocaat Pieter Janssen van JanssenBroekhuysen dezelfde private equity partijen bedienen. In 2012 waren beide heren adviseurs van bij deals van Shamrock Partners en Wadinko.
Bij Allen & Overy lijken de vrouwelijke partners heer en meester bij private equity deals. Annelies van der Pauw en Karine Kodde hebben in 2012 geadviseerd bij deals van deals Bencis Capital Partners en Gilde. Hiermee hebben ze alle private equity deals van Allen & Overy op hun naam gezet.
Private equity adviseurs
Corporate finance adviseurs van KPMG en PhiDelphi hebben in 2012 de meeste private equity klanten geadviseerd bij deals. Dit blijkt uit de M&A Database van MenA.nl. KPMG was betrokken als adviseur van Waterland Private Equity en GIMV. PhiDelphi adviseerde Shamrock Partners en Wadinko beiden bij een exit. 
Van de advocatenkantoren hebben JanssenBroekhuysen en Stibbe beiden drie keer een private equity partij geadviseerd bij een deal. JanssenBroekhuysen adviseerde Shamrock Partners, Wadinko en Arch Hill Ventures. Stibbe adviseerde Prime Ventures, Forbion Capital Partner, Synergia Capital Partners.
In totaal zijn er in 2012 tot op heden 23 private equity deals gesloten met een totale waarde van €1,48 miljard. Typisch voor de Nederlandse M&A markt is dat 78% van deze deals een waarde hebben tussen de €5 en €50 miljoen. Maar één private equity deal heeft een waarde van meer dan €500 miljoen. Dit is de IPO van Ziggo, verkocht door Warburg Pincus en Cinven, voor €800 miljoen.
Gerelateerde artikelen