Rentmeesterschap of woekeraar?

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:42
Investeerders Zoran van Gessel (Bencis Capital Partners) en Mels Huige (Active Capital Company) spreken op de Private Equity Summit 2017 over ondernemerschap, hoe ambitieuze doelen te realiseren en de impact van een investeerder op het bedrijf.

De private-equitysector is al twee jaar het middelpunt van een politiek en maatschappelijk debat. Aanleiding was een serie horrorverhalen, van Attero en Estro tot V&D, Hema en Van Gansewinkel. In 2015 is er een hoorzitting over private equity georganiseerd en de initiatiefnota 'Private equity: einde aan de excessen’ geschreven. 
 
Een jaar later resulteerde de initiatiefnota tot een notaoverleg in de Tweede Kamer. De sector heeft de discussie aangegrepen om haar eigen gedragscode aan te scherpen, een informatiedocument voor ondernemingsraden die voor het eerst te maken krijgen met een participatiemaatschappij als aandeelhouder te schrijven en participatiemaatschappijen te motiveren om actiever te gaan communiceren. 
 
In een tijdperk waarin alleen kortstondig succes lijkt te tellen en mensen een baan zien als een opstap naar een volgende, kan het aantrekkelijk zijn om voor quick wins te gaan. Hoe zorgt u als private-equitymanager ervoor dat de organisatie én uw portfoliobedrijven te allen tijde de lange termijn voor ogen houden en waarom bent u bij uitstek de persoon die hen eraan herinnert dat er veel belangrijkere zaken zijn dan winst en geld? 
 
In het plenaire slotdebat (Rentmeesterschap of woekeraar? gaan tijdens de Private Equity Summit 2017 investeerders en critici met elkaar in gesprek. Zoran van Gessel, oprichter en Managing Partner van Bencis Capital

Partners, zal met 925-journalist en auteur van het Euro Evangelie Arno Wellens en NRC-journalist Joost Raemer (schrijver van De Geldpers) in debat gaan. Van Gessel zal vragen over de positie van private equity in het Nederlandse bedrijfsleven niet uit de weg gaan. Als mede-oprichter spreekt hij tevens over de participaties van Bencis die een rol spelen in de maatschappij, waaronder het onlangs verkochte belang in Pitpoint

Bekijk hier het volledige programma van Private Equity Summit 2017 >>

Ook Mels Huige, partner bij Active Capital Company, schuift aan. Active Capital investeert in Nederlandse ondernemingen met een omzet van 5 miljoen tot 80 miljoen euro. De investeringsmaatschappij voorzag recent Codi Group van een kapitaalinjectie. Herman Kaemingk, partner bij Loyens & Loeff, leidt de discussie als gast moderator. Als veelgevraagd adviseur is Kaemingk alom bekend met de invloedrijke rol van participatiemaatschappijen in Nederland.

Komt u ook naar Private Equity Summit op 7 juni 2017 in Rosarium te Amsterdam?

Gerelateerde artikelen