Private equity kan meer rendement maken met juiste kennis – Masterclass private equity 6 maart

Hebben private equity fondsen de juiste kennis van de markt om waarde te creëren bij hun investeringen? Uit recent onderzoek blijkt dat veel private equity fondsen de kennis missen van de markt waarin zij opereren. Desondanks creëren veel fondsen waarde en groei bij hun portfoliobedrijven. KPMG-partner en hoofd van de private equity praktijk Onno Sloterdijk gaat in op hoe waarde wordt gecreëerd en welke waarde marktkennis heeft voor private equity investeerders tijdens de Masterclass Private Equity: kennis & waardecreatie voorafgaand aan de NVP en M&A Community Lenteborrel op woensdag 6 maart 2013 bij KPMG in Amstelveen.
Waar private equity investeerders niet alle kennis van de markt hebben, heeft het publiek weinig kennis van private equity. Philip Houben, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP) verteld tijdens de Masterclass waarom betere publieke kennis over private equity in het belang is van de markt. De masterclass wordt afgesloten met een paneldiscussie met corporates en private equity managers over kennis en waardecreatie in de private equity markt.
Voor genodigden zijn er twee roundtables georganiseerd gericht op de thema’s Environmental Social Governance en Women in M&A.
Roundtable ESG
ESG staat voor Environmental, Social & Governance en houdt in dat factoren als energieverbruik, klimaatbeïnvloeding, hergebruik van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur worden meegewogen bij de selectie en het beheer van portfoliobedrijven. Hoe zorgt Private Equity ervoor hun ESG-beleid bekend is en efficiënt wordt ingevoerd? De roundtable is gericht op professionals in private equity en institutionele investeerders. De roundtable wordt georganiseerd in samenwerking met de NVP.
Roundtable Women in M&A: exclusief voor vrouwen
Als het niet Lehman brothers maar Lehmann sisters was geweest, zou de krediet crisis nooit uitgebroken zijn. Zijn vrouwen inderdaad beter geschikt als dealmaker of investeerder, wat zijn hun unique selling points? Voor het eerst is er een roundtable exclusief voor vrouwen werkzaam in private equity, corporate finance en private equity.
Na de M&A Masterclass en de roundtables bent u harte welkom op de NVP en M&A Community Lenteborrel op woensdag 6 maart 2013 bij KPMG in Amstelveen. De borrel wordt georganiseerd door de M&A Community en de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). 
 
Gerelateerde artikelen