7 maart: PE Summit ‘Private Equity in a Moneyless World’

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:59
Hoe kunt u als investeerder uw gedrag en handelen veranderen om een actor van betekenis in de wereld van morgen te zijn? Praat mee tijdens het Private Equity Summit op 7 maart als thema: The Role of Private Equity in a Moneyless World.

Tijdens Het Private Equity Summit 2018 op 7 maart gaan we in op de grootste tegenstellingen in de huidige zakenwereld en binnen PE. We bespreken hoe u als investeerder uw gedrag en handelen zult moeten veranderen om een actor van betekenis in de wereld van morgen te worden. U wordt geïnspireerd door mensen die in moeilijke omstandigheden hun schip door troebel water hebben geleid en bespreekt met uw peers hun uitdagingen bij het thema: The Role of Private Equity in a Moneyless World.

Onder de sprekers:

I don’t know what the future holds, but I do know who holds it


Millennials hechten in hun consumptiepatroon veel meer waarde aan andere zaken dan de prijs-kwaliteitverhouding. Ze leggen bovendien meer nadruk op betekenis. In het beoordelen van bedrijven kijken stakeholders ook steeds meer naar de triple bottom line: financiële, sociale en milieutechnische vooruitgang. Supergroeier Tony Chocolonely is hier hét voorbeeld van. Choco Evangelist Ynzo van Zanten neemt u mee in het funderen en integreren van duurzaamheid in de breedste zin van het woord en vertelt over de missie van Tony Chocolonely Samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade.

Is investeren niet meer dan geld verdienen?
Een orga

nisatie met een sterke ondernemende cultuur heeft vaak ook een sterk maatschappelijk kompas. In deze sessie gaan we aan de hand van een aantal thema's met Volkert Doeksen in gesprek over het dilemma tussen het maatschappelijk optimum en het financiële optimum. Welke keuzes maken pensioenfondsen en investeerders in het buitenland? Is er wel altijd een keuze? Word je in deze hyper concurrentiële wereld niet verplicht om tot snel geldgewin over te gaan? Of maakt de toenemende vraag om transparantie de maatschappelijk verantwoorde keuze steeds dwingender? En welke uitdagingen ontmoet je hierbij? We horen de lessons learned van Volkert Doeksen.
 

'Speed up the good things' 
Bij Social Impact Ventures is het waarom minstens zo belangrijk als het hoe en worden tijd, moeite, energie en Euro’s besteed aan sociale ondernemers die een duidelijke, meetbare en schaalbare sociale impact creëren die rechtstreeks verband houdt met de groei van het bedrijf. Ontdek wat deze theorie inhoudt en hoe PE deze kan toepassen om de BV Nederland toekomst gereed te maken. Welke waarde toevoegende mogelijkheden zijn er door positieve Social Impact te realiseren? Wat kan waarde afbrekend zijn als je geen of negatieve impact realiseert? 
Machtelt Groothuis, Co-Founder en Partner bij Social Impact Ventures NL neemt ons mee in dit verhaal. 

Entrepreneurship in private equity bij Roxit
Softwareproducent en –leverancier Roxit maakt een enorme groei door onder de vleugels van Main Capital en werkt voor ruim 80% van de Nederlandse overheden. Hoe ondernemend zijn we als private equity community en pe-backed bedrijven? Hoe balanceren we tussen het maatschappelijk op

timum en het financiële optimum? Geven we snel advies en nemen we snel beslissingen? Hoe innovatief werken we binnen onze investeerders community en gebruiken we digitale mogelijkheden ten volle? Welke uitdagingen brengt dit met zich mee? Stimuleren we onze deelnemingen tot het kiezen van nieuwe paden en stellen we haar in staat tot het nemen van risico's? En blijft dit zo tot aan de naderende exit of gooien we dan de deur op slot en verlagen we de kosten ten gunste van het financieel gewin? Wat ziet CEO Rob Steneker als essentiële onderdelen van het DNA van de organisatie die nooit verloren mogen gaan en hoe zorgt Roxit dat zij de duurzame groei doorzet én wendbaar blijft?

Redefining stakeholder success
"We envision a global economy that uses business for good. This economy is purpose-driven and creates benefit for all for all stakeholders, not just shareholders." The B Corporation is doing just that and is succesful in 50+ countries and 2,391 companies are certified as 'B-Corps'. What are the commitments of B-Corps? How can a B Corp contribute to an economy where value of money is getting less important? What's in it for private equity and limited partners?

 

'Als geld geen rol meer speelt' 
Joseph is één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland. Het bedrijfsleven in 2000/2001 – toen IT ‘booming’ – biedt hem enorme kansen. Een paar jaar later start hij succesvol een eigen IT-bedrijf. Studeren, werken, liefde, alles gaat Joseph voor de wind, maar dan gaat het mis. Een zakenreis in 2014 naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen. Joseph geeft ons een kijkje in de intrinsieke drijfkracht die bij hem naar bovenkwam. Hoe ga je om met moeilijke situaties, hoe maak je er het beste van, waar leg je de focus? Hoor hoe de drive die Joseph als ondernemer heeft hem deed overleven.

Sprekers Private Equity Summit 2018

Gerelateerde artikelen