Dealmaker.nl, de vernieuwde deal database van de M&A Community, bijna gereed

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:45
Binnenkort gaat Dealmaker.nl, de unieke deal database met een compleet overzicht van fusies en overnames in Nederland, live.

Dealmaker.nl is de opvolger van de deal database van MenA.nl, speciaal ontworpen voor M&A-adviseurs, advocaten, investeerders, corporates en ondernemers. “Het platform was toe aan vernieuwing”, zegt Jurrien Morsch, M&A Community Manager. “Op het nieuwe, ‘future-proof’ platform zijn de mogelijkheden om diepgaandere analyses te doen op expertises en industrie-knowhow, onder zowel dealmakers als bedrijven, flink uitgebreid. Ook verschuift de focus van puur Nederlandse transacties naar M&A in de Benelux.” 

Stel je eigen League Tables samen 
Een andere innovatie is het tailormade kunnen samenstellen van League Tables. Wie zijn de belangrijkste dealmakers in de financiële sector? Wie adviseren het vaakste bij private equity deals in de healthcare? Welke M&A-advocaten doen de grootste tickets? Met een paar kliks haal je deze inzichten in Dealmaker.nl gemakkelijk naar boven. 

M&A-leden blijven toegang houden 
De nieuwe deal database is dus niet langer onderdeel van de MenA.nl website. “Maar leden van de M&A Community blijven gewoon toegang houden tot de nieuwe database op Dealmaker.nl", aldus Jurrien Morsch. “Op MenA kunnen onze leden en andere geïnteresseerden nog steeds terecht voor het laatste overnamenieuws, interviews en insights.”  

Dealmaker.nl ook toegankelijk voor andere belanghebbenden 
“De afgelopen jaren kregen we regelmatig verzoeken tot informatie van buiten de fusie- en overnamemarkt", vertelt Jurrien Morsch. “Bij de bouw van de oude database was geen rekening gehouden met die behoefte, waardoor de database zich alleen leek te richten op M&A-professionals. Om aan de wens van derden te voldoen, waaronder universiteiten, onderwijsinstellingen, kennisinstituten, journalisten, redacties, analisten, bankeconomen en consultancybureaus, hebben we de database ook voor deze groepen geschikt gemaakt.” 

Investeringen volgen 
Een toekomstambitie waar het team achter Dealmaker.nl naar toewerkt is het in kaart brengen van de Nederlandse investeerdersmarkt. Dit bekent dat overnames in de toekomst op fondsniveau gevolgd kunnen worden: van eerste investering tot aan de exit. “Deze features zijn nog in aanbouw", aldus Morsch. “Maar deze wens is meermaals uit de community naar voren gekomen, en onze ambitie is om deze feature binnen afzienbare tijd ingericht te hebben.” 

We houden de community op de hoogte van de livegang van Dealmaker.nl.
 

Gerelateerde artikelen