Private equity bedrijf Wasserstein & Co verkoopt The Deal aan TheStreet

De Amerikaanse financiƫle nieuwssite TheStreet heeft de M&A uitgave The Deal gekocht van private equity bedrijf Wasserstein & Co voor $5.8 miljoen. Dat meldt persbureu Reuters op basis van een melding van de overname bij toezichthouder SEC.
The Deal is in 1999 opgezet als een informatiebron over fusies en overnames voor hedge fund managers, private equity bankers en andere partijen actief in finance. De uitgave is onder andere bekend om de rubriek “Deal Pipeline”, waarin overnamegeruchten worden besproken. De uitgave heeft 40.000 abonnees.
TheStreet is een van de eerste 100% digitale uitgaves in de Verenigde Staten. TheStreet is mede opgericht in 1996 door Jim Cramer, de gastheer van het televisieprogramma Mad Money op de Amerikaanse zender CNBC. In 1999, op de hoogtijdagen van de internetbubble, verkreeg TheStreet een notering aan de technologiebeurs NASDAQ. 
Zowel TheStreet als The Deal doen het momenteel financieel niet goed. Beide uitgaves zijn gericht op professionals in de financiële sector. Door massaontslagen en kostenreductie op Wallstreet wordt de abonneebasis van de uitgaves kleiner. In het tweede kwartaal van 2012 rapporteerde TheStreet een verlies van $1.9 million en een omzet daling van 17 procent.
 
Gerelateerde artikelen