Private equity bedrijf Varova haalt synergievoordelen uit portfolio van modewinkels

Private equity bedrijf Varova integreert portfoliobedrijven als Men at Work en Sissy-Boy. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Door de samenvoeging kunnen meerdere winkels gebruik maken van dezelfde faciliteiten, goedkoper investeren in technologie en besparen door inkoopvoordelen.
Varova-partner Maarten Vaessen verwacht op meerdere plekken modewinkels samen te voegen. samengevoegde winkels kunnen gebruik maken van elkaars kassasystemen en magazijnen. Door de samenvoeging kunnen de winkels grotere ruimtes huren, wat voordeliger huurcontracten op kan leveren.
Ook verwacht Vaessen dat de concentratie van winkels zal leiden tot kruisbestuiving van elkaars publiek. Bezoekers van de ene winkel zullen eerder bij de andere winkel langsgaan. De winkels van Sissy-Boy en Men at work zijn de eerste winkels waar Varova de combinatie maakt. Op termijn worden mogelijk ook andere winkels samengevoegd. De investeerder is eigenaar van Gsus, JC Rags, Kings of Indigo, Tumble ‘n Dry en Ontour. 
De combinatie van verschillende modemerken in de portfolio van Varova maakt investeringen in technologie goedkoper en biedt inkoopvoordelen. Varova investeert in de ontwikkeling van webshops en nieuwe apps die door alle merken gebruikt kunnen worden. De kledingwinkels kunnen gezamenlijk betere voorwaarden afdwingen bij kledingfabrikanten in landen als Turkije en Tunesië omdat ze grotere partijen afnemen. 
Gerelateerde artikelen