Private equity bedrijf Rabo Capital wordt Nordian Capital Partners met 300 miljoen voor nieuwe overnames

Rabobank verkoopt private equity de meerderheid van zijn aandelen in investeerder Rabo Capital, de buy-out tak van Rabobank, aan CommonWealth Investments en PGGM. Rabo Capital zal verdergaan onder de naam Nordian Capital Partners en heeft 300 miljoen euro aan nieuw investeringskapitaal.
De investeringsmanagers van Nordian zijn Perry Bos, Joost Verbeek, Tijs Akkerman, Gregor Beusmans, Patrick Groeneveld, Ronald van der Heide, Eschwin Hetzenauer, Niels Kok, Caspar Mutze en Joost Starts.
Naast de overname van de bestaande portefeuille met deelnemingen van Rabo Capital (Nordian Fund I) is er een nieuw commitment van 300 miljoen euro beschikbaar voor een nieuw private equity fonds (Nordian Fund II) gericht op de Nederlandse mid-market.
 
Naast Rabobank en CommonWealth Investments zijn ook PGGM Vermogensbeheer en het team van Nordian toegetreden als investeerders in beide fondsen. Daarmee heeft Nordian toegang tot een groot netwerk van financiële instellingen en ondernemers.
 
Nordian wil haar positie in de mid-market private equity sector verder uitbouwen. De strategie zal nagenoeg onveranderd blijven. Nordian richt zich op het verwerven van meerderheidsbelangen in winstgevende en duurzaam groeiende Nederlandse bedrijven met een bewezen track record en een bedrijfsresultaat van minimaal 3 miljoen euro. Nordian investeert in alle sectoren, maar heeft extra affiniteit met onder andere Food, Health en Services.
Gerelateerde artikelen