Private equity bedrijf Egeria zoekt kopers voor MCi

Private equity bedrijf Egeria heeft zakenbank Lincoln International ingeschakeld om een kopers te zoeken voor portfoliobedrijf Mirrors Controls international (MCi), een Nederlandse leverancier van het mechaniek voor elektrisch verstelbare spiegels.
De investeerder hoopt de onderneming voor 400 miljoen euro te verkopen, wat neerkomt op een ebitda-multiple van acht. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van partijen in de fusie- en overnamemarkt. MCi heeft 850 man in dienst en maakt een omzet van 200 miljoen euro per jaar.
Egeria kocht MCi van Bregal Investments voor circa 170 miljoen euro in 2012. Bregal Investments is onderdeel van Cofra Holding, de holding van onder andere kledingconcern C&A en eigendom van de familie Brenninkmeijer. Bij deze deal kreeg de investeerder juridisch advies van een team van Allen & Overy. MCi kreeg advies van KPMG en advocatenkantoren Van Doorne en Loyens & Loeff. Bregal Investments kreeg financieel advies van Macquarie en juridische ondersteuning van DLA Piper en Kay Scholer.
MCi is zelf ook actief op de overnamemarkt. In november 2012 kocht het bedrijf branchegenoot N.G.F. Products. Dat blijkt uit de MenA.nl Database. Bij deze deal adviseerden advocaten Klaas de Vries en Ruud Hermans van De Brauw Blackstone Westbroek koper MCi en kreeg N.G.F. juridisch advies van Dommerholt Advocaten.
 
Gerelateerde artikelen