Private equity bedrijf Egeria moet van rechter kennismaken met ‘procesterrier’ Jerry Hoff in NRC zaak

De raad van commisssarissen van NRC Media en private equity bedrijf Egeria moeten kennismaken met kandidaat-werknemerscommissaris en advocaat Jerry Hoff. Dat heeft de rechter voorgesteld na een kort geding dat de ondernemingsraad (or) van NRC had aangespannen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
De or van NRC heeft ‘procesterrier’ Hoff voorgedragen als werknemerscommissaris voor de RvC, maar het private equity bedrijf ziet Hoff niet zitten. Hoff zou M&A advocaat Annelies van der Pauw van Allen & Overy opvolgen. Zij was werknemerscommissaris en is in juni uit de raad van commissarissen gestapt, omdat haar ‘het functioneren als commissaris onmogelijk zou zijn gemaakt’, citeert het FD de ondernemingsraad.
Als Egeria en de raad van commissarissen zich na de kennismaking niet kunnen vinden in de benoeming van Hoff, dan wordt de benoeming bepaald via de rechter. Egeria en de RvC heeft tot uiterlijk maandag om kennis te maken van Hoff. De or van NRC wil Hoff als commissaris omdat het vertrouwen in Egeria is verdwenen na de uitkering van een superdividend van 12,5 miljoen euro. 
Volgens het bericht ziet Egeria advocaat Hoff niet zitten omdat de advocaat conflictueus zou zijn en dat zijn benoeming niet ten goede zou komen aan de onderneming. De investeringsmaatschappij beweert ook dat het recht van het or om een werknemerscommissaris te benoemen ‘per ongeluk’ is opgenomen in de statuten ten tijde van de overname van NRC Media van De Persgroep. 
 
Verkoop NRC 
Egeria heeft NRC Media al enkele maanden in de verkoop staan. Een verkoop kan door de raad van commissarissen worden geblokkeerd, maar Egeria heeft de laatste maanden haar greep op de RvC kunnen vergroten door het vertrek van commissaris Derk Sauer en wernemerscommissaris Annelies van der Pauw. Beiden waren niet door Egeria benoemd.
 
Egeria heeft na het vertrek van Sauer twee nieuwe commissarissen benoemd. Als gevolg daarvan is Van der Pauw afgetreden. Zowel tegen het aftreden van Sauer als de benoeming van de twee nieuwe commissarissen heeft de or van NRC bezwaar gemaakt. 
 
Gerelateerde artikelen