Private equity bedrijf Antea start nieuw fonds voor overnames in MKB

Private equity investeerder Antea start een nieuw fonds voor overnames in kleine en middelgrote bedrijven met een waarde tussen de drie en dertig miljoen euro. Dat meldt Antea-oprichter Robert De Boeck in gesprek met Het Financieele Dagblad. Volgens De Boeck is het een goede tijd voor investeringen omdat de beste rendementen worden behaald met investeringen aan het begin van een herstelperiode.
Antea mikt op een fonds van tien tot vijftien miljoen euro waarvoor het de komende maanden start met de fundraising. In 2011 haalde Antea een fonds op van 21 miljoen euro. Volgens De Boeck is bewust gekozen om het fonds bescheiden in omvang te houden. Vermogende ondernemers die in hun fonds beleggen zijn op hun hoede voor een nieuwe dip in de economie. 
Daarnaast wil De Boeck niet het voorbeeld van andere private equity bedrijven volgen die steeds grotere fondsen, tot wel 100 miljoen en meer, beheren. Volgens de investeringsmanagers wordt het dan moeilijker om goed in MKB bedrijven te investeren, terwijl juist die bedrijven risicokapitaal nodig hebben. Met een investering van één tot vier miljoen euro zou dat wel kunnen.
 
Antea staat onder leiding van oprichter en directeur Robert de Boeck. Hij werkt samen met onder anderen directeur Pieter Wilde en investment manager Tobias Taminiau. De huidige portfolio bestaat uit bedrijven Uniekaas, Eye Media, Tradinco, Finalist Holding, Arbo Support, Bukatchi, ACT, Compagnon, Cumulus, Zwatra Transport, to-BBB en Vialle.
 
Gerelateerde artikelen