Preview Private equity Summit 2014

Het geld brandt in de zakken van private equity. Investeringsmanagers concurreren met elkaar om de beste investment opportunities waardoor multiples de lucht in schieten. Woensdag 23 april komen 300 private equity managers, limited parters en financiers samen op het Private Equity Summit bij ABN AMRO. Wat kunt u verwachten?
 
Driehonderd private managers en limited partners met elkaar in gesprek over investment opportunites, dealsourcing en financing in 8 private equity panels, 6 interactieve masterclasses en 4 roundtables. De volgende onderwerpen komen aan bod.
  • Dual Track Exits. In samenwerking met ABN AMRO. Met in het panel onder anderen Rolf Metz van Écart Invest
  • Kansen voor private equity in Big Data. Door Professor dr. Ronald Mahieu, Universiteit van Tilburg en TiasNimbas Business School. Met in het panel o.a. Patrick Polak Newion Investments en Charly Zwemstra van Main Capital
  • Trends en ontwikkelingen in de mid market. Door Gaike Dalenoord, partner NautaDutilh met in het panel o.a. Marc Renne van Nimbus, Marius Coebergh van de Hoge Dennen Capital en Hubert van Wolfswinkel van Montagu.
  • Dealsourcing. Door Onno Sloterdijk van KPMG. Deze masterclass wordt gemodereerd door Marius Coebergh van De Hoge Dennen Capital met in het panel o.a. Hubert van Wolfswinkel van Montagu.
  • Financiering en convenanten. In samenwerking met ABN AMRO. Deze masterclass wordt gemodereerd door Marc Renne van Nimbus. Met in het panel o.a. Rolf Metz van Écart Invest.
  • De perfecte transactiestuctuur. In samenwerking met Stibbe.
  • Juridische consequenties van een financiële eigenaar. In samenwerking met Stibbe.
  • De drivers van de institutional investor. Met introductie van Eric-Jan Vink, head of private equity PGGM
  • Venture Capital: Finding the next Google. Met aan tafel o.a. Patrick Polak (Newion Investments).
  • Managing the private equity manager. In samenwerking met ABN AMRO.
Private equity kansen
De kick off van het Private Equity Summit wordt verzorgd door senior economist Aline Schuiling van ABN AMRO. Zij zet de private equity markt in het perspectief van de macro economische ontwikkelingen en licht toe waar de kansen liggen voor private equity. Philip Houben, voorzitter van de Nederlandse Verenging van Participatiemaatschappijen, zal daarna bekend maken hoe succesvol private equity in 2013 was aan de hand van de conclusies uit het toonaangevende onderzoek over private equity in Nederland.
Drie private equity investeerders zullen het summit afsluiten met drie businesscases en een paneldiscussie. Met onder anderen Marc Staal van AAC Capital Partners.
Eerdere sprekers van het Private Equity Summit waren onder andere Volkert Doeksen (AlpInvest), Paul Best (Warburg Pincus), Pieter de Jong (3i), Rutger Bruining (Arle Capital), Hugo van Berckel (CVC), Mikan van Zanten (Robeco), Erik Vermeulen (Universiteit Tilburg/Philips), Gert Jan Verhoeven (H2 Equity Partners), Vincent Daelemans (NautaDutilh) en Philip Houben (NVP).
 
 
Gerelateerde artikelen