PPG Industries in Nederland om zieltjes te winnen

'Geschokt' zegt topman Michael McGarry van het Amerikaanse verfconcern PPG Industries te zijn over het afwijzen van het tweede bod op AkzoNobel. Het verbeterde bod van 88,72 euro per aandeel was met bijna zes euro verhoogd. McGarry is in Nederland om in twee dagen tijd zieltjes te winnen: zowel bij aandeelhouders als politiek. Ook CFO Vincent Morales is in het kielzog van McGarry meegereisd.

McGarry rekent erop met verschillende aandeelhouders van AkzoNobel te kunnen spreken. Hoewel er nog geen contact is geweest met de aandeelhouders, beweert de CEO dat zij een overname zien zitten. Op 2 maart heeft er wel een ontmoeting plaatsgevonden tussen McGarry en Akzo-topman Ton Büchner.

Aandeelhouders beslissen
Het verbeterde bod van ruim 88,72 euro per aandeel, dat dinsdag werd afgewezen door AkzoNobel, is volgens McGarry 'buitengewoon aantrekkelijk’. Hij stelt dat het aan de aandeelhouders van AkzoNobel is om daarover te beslissen.

Ook zijn de CEO en CFO van het Amerikaanse coatingsconcern van plan om het Haagse Binnenhof te bezoeken. Beide topmannen hopen vrijdag een woordje te kunnen spreken met Nederlandse bewindslieden. Minister Henk Kamp van Economische Zaken liet in een eerder stadium al weten dat een mogelijke overname van AkzoNobel 'niet in het belang van Nederland' is.  

(Bron: ANP)

Gerelateerde artikelen