PPG Industries blijft markt afstruinen voor overnames

De Amerikaanse verfproducent PPG Industries kijkt na de mislukte overnamepoging van AkzoNobel naar andere acquisities. Dat vertelde het bedrijf donderdag bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

PPG heeft dit jaar de oorlogskas aardig gespekt om overnames te doen. De verfproducent verwacht dit jaar en volgend jaar tot 3 miljard dollar, omgerekend 3 miljard euro, in cash te kunnen besteden aan acquisities en aandeleninkoop. 

Strikte kostendiscipline
Beoogde miljardenovernames als AkzoNobel, waarop PPG uiteindelijk tevergeefs 27 miljard euro bood, hebben de Amerikanen voorlopig niet op de agenda staan. Afgelopen kwartaal behaalde PPG een omzet van 3,8 miljard dollar, ongeveer 1 procent meer dan een jaar eerder.

De nettowinst steeg op jaarbasis met bijna de helft tot 504 miljoen dollar. Dat is volgens PPG mede te danken aan een strikte kostendiscipline en aan bezuinigingen die afgelopen jaar zijn doorgevoerd.

Beursregels
Mocht PPG een nieuwe poging wagen om AkzoNobel over te nemen, dan moet het wachten tot december. Dat schrijven de beursregels voor, die vertellen dat een overnemende partij na drie ongevraagde overnamepogingen een gedwongen 'time out' krijgt.

Intussen heeft Akzo, waar topman Büchner woensdag bekend maakte per direct te stoppen, het aan de stok met de activistische aandeelhouder Elliot. De activistische aandeelhouder en het verf- en chemieconcern verschijnen op 27 juli voor de rechter. Elliot wilde president-commissaris wegstemmen in een buitengewone aandeelhoudersvergadering, terwijl Akzo dit altijd af heeft afgehouden

Bron: ANP/MenA

Lees ook:
Kort geding Elliott en AkzoNobel op 27 juli
Elliott in Ondernemingskamer onderuit tegen AkzoNobel
Dit zijn de litigationkanonnen in zaak Elliott vs AkzoNobel

Gerelateerde artikelen