PPG houdt optie vijandelijke overname AkzoNobel open

Het Amerikaanse verfconcern PPG Industries houdt alle opties met betrekking tot een overname van het Nederlandse AkzoNobel open. Het bedrijf blijft daarbij bereid te praten met Akzo over een samengaan. Dat meldde PPG in een woensdag gepubliceerde verklaring.

Daarmee wijst PPG erop dat een vijandelijke overname ook tot de mogelijkheden behoort. Maandag wees Akzo voor de derde keer een overnamevoorstel van PPG af. PPG gaf aan te blijven geloven dat zijn voorstel in het beste belang is van alle belanghebbenden rond beide bedrijven, inclusief de werknemers.

De verfproducent uit Pittsburgh onderzoekt de komende tijd of de poging om Akzo over te nemen wordt doorgezet.

Topbestuurders van PPG en Akzo hadden afgelopen weekeinde een ontmoeting met elkaar. Volgens PPG weigerden topman Ton Büchner en president-commissaris Antony Burgmans van Akzo daarbij om een echte discussie aan te gaan. Ook weigerden zij vragen te beantwoorden over hun eigen toekomstplannen ten aanzien van Akzo, aldus PPG.

De aanhoudende afwijzing door Akzo van PPG zorgt voor irritatie bij diverse aandeelhouders. De activistische investeerder Elliott Advisors heeft felle kritiek geuit op Akzo, met name op Burgmans. Elliott stapt naar de rechter om af te dwingen dat er een buitengewone aandeelhoudersvergadering komt waar zijn ontslag op de agenda wordt gezet.

Bron: ANP / AFN

Lees ook:
Nieuwe afwijzing AkzoNobel stelt PPG teleur
AkzoNobel wijst ook derde overnamevoorstel PPG af
Activistische aandeelhouder Elliot: "Fors banenverlies bij zelfstandig Akzo"

Gerelateerde artikelen