PPG bereidt nieuw bod op AkzoNobel voor

PPG bereidt een tweede bod voor op AkzoNobel. Dit schreef Het Financieel Dagblad op basis van een hooggeplaatste bron binnen PPG. Volgens de bron schemert dit al door in het donderdag door PPG uitgebrachte persbericht, in reactie op het afwijzen van het eerste bod door AkzoNobel.

PPG deed op 2 maart ongevraagd een voorstel tot een bod van 83,00 euro per aandeel AkzoNobel, bestaande uit een som van 54,00 euro in contanten en 0,3 aandeel PPG. 

Volgens AkzoNobel wordt het daarmee duidelijk ondergewaardeerd. "Bovendien zou een samengaan een hoog risico met een hoge schuldpositie opleveren, dat niet in het belang zou zijn van werknemers, aandeelhouders en andere stakeholders van AkzoNobel", zei CEO Ton Büchner in een toelichting tegen journalisten. "AkzoNobel is het beste als zelfstandige onderneming in staat om de waarde in het bedrijf te ontsluiten", zei de topman. "We hebben dat aan PPG laten weten en hebben daarna niet meer met ze gesproken. Van een verhoogd bod kan geen sprake zijn en we zijn volledig gecommitteerd aan ons 'nee' tegen PPG", voegde Büchner toe.

PPG bevestigde vervolgens in een reactie een "aantrekkelijk en alomvattend voorstel" te hebben gedaan aan AkzoNobel. "PPG blijft van mening dat er een sterke strategische motivatie is voor de voorgestelde transactie tussen PPG en AkzoNobel en zal zorgvuldig zijn positie in verband met zijn voorstel evalueren en overwegen", liet het Amerikaanse concern donderdag weten. Topman Michael McGarry zei AkzoNobel te bewonderen en er vertrouwen in te hebben dat "een combinatie in het beste belang voor de stakeholders van beide bedrijven" is.
"Dat betekent dat PPG niet zal weglopen", aldus de bron van het FD.

Door: ABM Financial News

Gerelateerde artikelen