PostNL vangt 30 miljoen voor verkochte dochter

Poste Italiane heeft Nexive in zijn geheel overgenomen.

De verkoop van het belang in de voormalige Italiaanse dochter Nexive levert PostNL tientallen miljoenen euro's op. Volgens het Nederlandse postbedrijf leidt de deal voor PostNL tot 30 miljoen euro aan extra vermogen, zo is bekendgemaakt bij de afronding van de deal.

De grootste logistieke dienstverlener van Italië, Poste Italiane, heeft Nexive in zijn geheel overgenomen. Dat betekent concreet dat een belang van 20 procent dat PostNL nog bezat en de 80 procent van Nexive die afgelopen zomer door PostNL al was verkocht aan het Duitse Mutares zijn overgegaan naar de nieuwe eigenaar.

Nexive is de tweede post- en pakketbezorger van het Zuid- Europese land. Door een tijdelijke aanpassing van de Italiaanse wetgeving, die concentratie van activiteiten mogelijk maakt, kon de overeenkomst met Poste Italiane worden gesloten.

PostNL legde eerder al uit dat in strategisch opzicht consolidatie van de postmarkt de enige manier is om de postvoorziening en de daaraan gerelateerde werkgelegenheid duurzaam in stand te kunnen houden. Zeker door de structurele krimp van de hoeveelheid te bezorgen post. Dit proces wordt versterkt door de impact van de coronapandemie, zoals dat ook in andere Europese landen gebeurt.

(ANP)

 

 

Gerelateerde artikelen