PostNL nadert 24-uursdienst na overname

PostNL neemt distributeur PS Nachtdistributie over. Dat maakte het Nederlandse postbedrijf woensdag bekend. Financiƫle details zijn niet vrijgegeven.

Door de overname kan PostNL zijn diensten ook uitvoeren voor de echte nachtbraker. PS Nachtdistributie levert gedurende de nacht pakketten af voor verschillende klanten en sectoren. Dat gebeurt door heel de Benelux. 

Volgens directeur Pakketten en Logistiek Gerrit Mastenbroek biedt de acquisitie PostNL de mogelijkheid om zijn diensten 24 uur per dag, 7 dagen in de week te verzorgen. 

PS Nachtdistributie, opgericht in 1995 en gevestigd in Steenbergen, voorziet iedere nacht gemiddeld zo'n 8.000 addressen. Ook de retourpakketten levert het bedrijf af. Het heeft distributiecentra in Nieuwegein en Steenbergen.

Bpost
De overname van het nachtdistributiebedrijf is voor PostNL de eerste acquisitie van dit jaar. De Nederlandse postgigant zag zichzelf gedurende 2016 steeds verder in het gedrang raken nadat Bpost zich ongewenst als nieuwe eigenaar had aangediend. 

Uiteindelijk knapte de deal met de Belgen eindejaars. Waar sommigen de afwijzing toewezen aan de actieve rol van de Haagse politiek, bedeelde de Volkskrant dit toe aan de exorbitante bonuseisen van PostNL-topvrouw Herna Verhagen. 

 

 

Gerelateerde artikelen