Pitch Best Young PE Manager 2019: Matti van der Gronde, Vortex Capital

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young PE Manager 2019. Deze pitch is ingezonden door Floris van den Broek voor Matti van der Gronde van Vortex Capital

Bekijk alle pitches & stem direct

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Matti is bijzonder slim, maar kan tegelijkertijd heel goed aansluiting hebben bij mensen van allerlei niveaus. Hij krijgt, door zijn van nature vriendelijke uitstraling heel veel informatie van alle partijen, waardoor hij weer buitengewoon effectief kan zijn in de daarop volgende gesprekken. 

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
De snelheid waarmee hij zich in de business van de onderneming kan verdiepen. De grondigheid waarmee hij zich voorbereidt. 

Wat voor impact heeft hij of zij binnen de organisatie?
Hoewel Matti tamelijk junior is, kan hij heel zelfstandig werken en oogst hij veel bewondering voor zijn grondigheid van voorbereiding.

Wat voor impact heeft hij of zij buiten de organisatie?
Adviseurs zoals advocaten en banken bellen hem direct voor alle informatie en acties. Partners van Vortex worden overgeslagen.

In hoeverre maakt hij of zij het verschil bij klanten?
Voor PE partij is heden ten dage het moeilijkst om nieuwe ’targets’ te vinden. Daarom zou ik de ’targets’ (bedrijven waarin geïnvesteerd kan worden) als ‘klanten’ beschouwen. Klanten vinden het geweldig interessant om met Matti te spreken. In Matti’s korte carrière heeft hij zelf laten zien dat hij niet alleen de rol van PE investeerder kan spelen, maar ook de rol van vertrouwenspersoon voor de ondernemer. Dat is zeldzaam, want ondernemers kijken snel door ‘bullshit’ heen en hebben normaliter niet snel respect voor PE personen.

Waarom verdient hij of zij de nominatie voor Best Young Talent?
Ik heb zelf, als investeerder, gewerkt met vele PE partijen, die allemaal jonge talenten aan het werk hebben. Matti is echter met afstand de beste, omdat hij juist die verschillende rollen van investeerder, consultant, helper kan bieden en het gat kan overbruggen tussen deze rollen.
 

Bekijk alle pitches & stem direct

Gerelateerde artikelen